Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, iki gün önce açıklanan URAP 2016-2017 verilerine göre Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nin kan kaybettiğini vurgulayarak "üniversiteyi koordine edenlerin koordinasyonu belli oldu" diyerek üniversite yönetimini suçladı.
 
URAP tarafından Kasım 2015'de açıklanan 2015-2016 verilerinde başarı sıralamasına göre 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin Türkiye'nin en iyi 4. üniversite olduğunu ama bugünlerde açıklanan 2016-2017 verilerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin 17. basamağa gerilediğini belirten Mustafa Uğur, başarısızlığın faturasını üniversite yönetimine kesti.
 
2009 yılından bu yana Türkiye’deki üniversiteleri akademik performanslarına göre sıralayan ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı'nın, 2016-2017 yılı değerlendirme sonuçlarına bakıldığında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi başarı puanının 250-299 aralığında olduğunu ifade eden Uğur, "URAP tarafından yapılan bir önceki değerlendirmede Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 400-449 puan aralığında ve sıralamada dördüncü sıradadır. Fakat bugün itibariyle puanımız 250-299 aralığında sıralamamız ise on yedidir" dedi.
 
Geçmişten beri URAP verilerini değerlendirerek Nevşehir'de basın açıklaması yapan tek kuruluşun Türk Eğitim-Sen olduğunu belirten Mustafa Uğur, "Nasıl ki bugüne kadar açıklanan URAP raporlarına göre üniversitemizin başarı sıralama yerini alkışladıysak, bugün de sıralamada geriye düşen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ni eleştirmek ve neler oluyor demek bizim hakkımızdır" şeklinde konuştu.
 
Basın mensuplarının URAP sonuçlarına göre ortaya çıkan başarısızlığın nedenlerini sorması üzerine konuşan Mustafa Uğur, "Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi kısa bir süre önceye kadar halkla iç içe, sportif ve kültürel başarılarıyla bizleri gururlandıran, idari personeliyle, akademik personeliyle mükemmel bir uyumla başarıya odaklanmış bir üniversiteydi lakin son zamanlarda halktan kopmaya başlayan, sadece protokollerde görünen, idari ve akademik personellerine yaptığı uygulamalar ve kıyımlarla anılan, kurum politikasını değiştiren ve tek kişiyi var etme adına herkesi yok sayan bir anlayışla hareket etmeye başladı. Sonuç olarak da tüm bu olumsuzluklardan huzuru, çalışma barışı ve şevki kaçan akademik personellerimiz bilimsel makalelere yoğunlaşamadı zira kimisi lojmandan atılmak istendi, kimisi kendine yeni yer bul söylemleriyle karşı karşıya kaldı kimisi ise sen nasıl bana itaat etmezsin anlayışıyla ötekileştirildi" dedi.
 
Tüm bu olanlara rağmen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde görev yapan tüm akademisyenlerin başarıyı isteyen, bilimsel çalışmalara odaklanmış idealist insanlar olduğunu da sözlerine ekleyerek akademisyenlere teşekkür eden Uğur, rektörlük seçimlerinden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin geleceğini düşünen, hiçbir kesimi ötelemeyen, üniversitenin yalnızca bilim yuvası olmasını amaçlayan isimlerin başarıyla çıkması ve ardından göreve atanması ile birlikte her şeyin tekrar güzelleşeceğini özellikle vurguladığını belirtti.