Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Almanya Parlamentosu’nun geçtiğimiz günlerde  aldığı karara tepki göstermeleri için, Nevşehir’in Almanya’daki iki kardeş kentinin başkanlarına birer mektup yazdığını belirterek “ Kardeş kentlerimizin yöneticilerinden bu karara karşı yerel düzeyde seçilmişler olarak  tepki göstermelerini istedik. Bunun gerçekleşmemesi halinde  şehir merkezindeki Pforzheim kenti Parkı’nın adını değiştireceğiz. ”dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, Almanya Federal Parlamentosu’nun aldığı kararın tüm Türk Milleti’ni derinden yaraladığını belirtti. Seçilmiş yerel yöneticiler olarak Nevşehir’in iki kardeş kentinin yöneticilerine birer mektup yazarak bu karara tepki göstermelerini rica ettiklerini ifade etti. Ünver şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde Almanya Federal Parlamentosu’ nun  almış olduğu karar maalesef hepimizi derinden yaralamıştır. Ülkemizde bir çok belediyenin olduğu gibi Nevşehir Belediyesi’nin de Almanya’da  iki tane kardeş kenti vardır. Pforzheim ve Neuss  kentleri. Kardeş  kentlerin belediye başkanlarına üzüntülerimizi  ifade eden ve dostluğa sığmayacağını ifade eden mektup yazdık. Mektubumuzda  ülke olarak alınan bu karara üzüldüğümüzü  bir kez daha kardeş şehirlerimizin başkanlarına ifade ettik ve  kardeşliğimizin bu karardan dolayı zarar görebileceğine vurgu yaptık. Seçilmiş yönetici ve yerel meclisler olarak   bu duruma  tepki  koymaları rica ettik, inşallah bu cevabımız olumlu neticeye gider. Gitmediği takdirde, daha önce kardeşlik çerçevesinde şehrimiz merkezinde bizden önceki dönemde    Pforzheim kenti olarak konulan parkın adını Dostluk ve Kardeşlik parkı olarak çevireceğimizi ve bu teklifimizi de 7 Haziran 2016 Salı günkü Meclis toplantımızda dile getireceğimizi belirmek isterim. Hakikaten bu dostluk ve kardeşlik ilelebet uzun dönemli ve kıyamete kadar devam edecek  ise halkların yerel düzeyde de seçilmişler olarak bu işe bir tepki koymasını bekliyoruz.” dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, tarihi gelişmelerin neticelerinin tarihçiler tarafından değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ünver:  “ Tarihi olayların neticelerini ve tarihi olayların değerlendirmelerini yapma görevi meclislerin değil, tarihçilerindir. Siyasi hadiselerin değerlendirileceği yerdir meclisler.” şeklinde konuştu.