ÜNLÜ SANATÇI UĞUR IŞILAK,  DEMOKRASİ NÖBETİ’ NDE HALKLA KUCAKLAŞTI..

Milli İradeyi yok etmeye yönelik bir grup vatan haininin, 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirdiği darbe girişime karşı,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  “Meydanlara inin’ çağrısının ardından Nevşehirlilerin başlattığı ‘Demokrasi Nöbeti’ nin 14. gününe ünlü sanatçı Uğur Işılak damgasını vurdu. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in ısrarlı davetini kıramayan ünlü sanatçı  Işılak, Diriliş Meydanı’nda halkla kucaklaştı.

 Ünver Ve Işılak’dan Şehitlik Parkında Şehitler İçin Dua

Ünlü Sanatçı Uğur Işılak Nevşehir’e gelişinde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından Şehitler Parkı girişinde karşılanan sanatçı Uğur Işılak, daha sonra şehitler Parkı’ndaki anıt şehit mezarlarını ziyaret ederek Belediye Başkanı Ünver ile birlikte dua etti.

Daha sonra Diriliş Meydanı’ nda kurulan platforma halkın büyük sevgi gösterileri arasında çıkan ünlü sanatçı Uğur Işılak, “Bu Vatan bizim, bu millet bizim’ şarkısı ile Demokrasi nöbetine katılan sanatçı Uğur Işılak, Nevşehir’de bulunmanın bahtiyarlığı içerisinde olduğunu belirterek, vatandaşlara 15 Temmuz’dan beri gerçekleştirdikleri Demokrasi nöbetine katılımlarından dolayı  teşekkür etti.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin milletin dik duruşu ile engellendiğini dile getiren Işılak,zaferin daire inananların ve doğru yoldan gidenlerin olacağını kaydetti.

Türkiye’de 1960 yılından beri darbelerin yaşandığını anlatan Işılak ‘ 1960’da darbe oldu bu memlekette, 1971’de muhtıra verildi, 1980 de yeni bir darbe daha yaşandı. 1997 yılındaki Post Modern darbenin ardından 15 Temmuz’da da bir darbe girişimi yaşadık. Ama bu son darbe girişiminde oldukça farklı bir şey oldu. 1960’da, 1971’de, 1980’de, 1997 yılında da bu ülkede kitabımız ,Kuran-ı Kerim’imiz ,kıblemiz aynı olan insanlar vardı. O dönemlerde kimse evinden çıkamamıştı. Peki ne oldu da bu millet üzerine tankın sürülmesine, üzerlerine   mermilerin sıkılmasına rağmen üzerine üzerine gitti.? Peki ülkemizde ne değişmişti ? Cevabı çok basit,liderimiz değişti. ÜlkemizElhamdülillah  liderine, rehberine,başbuğuna kavuştu.” dedi.

Darbecilerin 10 bin kişinin infazını yapma kararı aldığını ve 20 milyon kişinin fişlendiğini dile getiren Işılak  “ 80 milyon insanı mağdur etmeye kendi çıkarlarını korumak için temel bir hedef edinecek kadar insanlıktan nasibini alamamış bunlar.Darbe girişiminin ardından özellikle Almanya ve İngiliz medyasını takip ediyorum. Bu yayın organlarında darbeci askerler helikopterlerle veya yerden tüfeklerle insanların üzerine  ateş ederken insanlar ateşin üzerine doğru yöneliyorlar bunu anlamlandıramadık diye ifade ediyorlar. Daha sonra  bunlara cevap yazdım, ve onlara dedim ki “Bunu ancak imanlı yürekler anlar, siz bunu anlayamazsınız.”
 
FETO denilen adama kandıklarını hiçbir zaman inkar etmediklerini vurgulayan Işılak “ Hemen hemen her ailede birkaç kişi bunlara kandı. Onlar okul, Eğitim ,İstiklal Marşı, Türkçe, Peygamber, Kitap dedi. Bizleri hassas noktadan aldattılar. Bu milletin hassas noktalarını kullanarak kendi emellerine alet ettiler. Cenab-ı Allah din ve milli sembolleri kullanarak bu aziz milletin aldanmasına neden olacak sebepleri  bundan sonra inşallah ortadan kaldırsın. “diye konuştu.

2014’de FETO’  aslında bu millet için bir hayır işlediğini aktaran Işılak “ Hatırlarsınız o dönemde bir beddua etmişti. Ne demişti ‘ Evlerine ateşler salsın’ diyordu  bedduasında. Ama Cenab-ı Hak o bedduayı ona biat edenlerin evlerine çevirdi, şükürler olsun.15 Temmuz ve sonrasında  80 milyon öylesine bir dua etti ki  o beddua o şekilde tuttuinşaallah. O duanın altında ezildiler. Sadece bu mu,elbette değil, Bu ülkenin lideri Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ‘de yaşanan savaş nedeniyle savaş mağduru 3 milyon insana ev sahipliği yaptı, inanıyorum ki onların hayır duaları da  bu ülkenin musibete uğramışının önüne engel oldu. Zekat sadece ferdi olarak değil, devlet olarak da verildi, bu da bir zekattı. Elbette Cenab-ı Hak bu düşünceler içerisinde olanlara yardım eder. ” şeklinde konuştu.
Işılak, darbe girişiminin birinci dalga olduğunu söyleyenlerin algı operasyonu yaptığını da ifade ederek, bu tür  söylemlere sert tepki gösterdi. Işılak, “Darbe girişiminde bu birinci dalgaydı, provaydı diye bizi tehdit ediyorlar. Bunu söyleyenler bilsin ki, bizim de direnişimiz provaydı. Türk halkının, milletinin gerçek gücünü görmediniz. Tüm etaplarınızla gelin de görelim. Emin olun bu milletin gerçek direnişini görürseniz perişan olursunuz” ifadelerini kullandı.
 
Sevilen Dombra şarkısını  platforma davet ettiği Nevşehir Valisi  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir  Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ile birlikte 10 bini aşkın Nevşehirli ile birlikte söyleyen Uğur Işılak ,  20 Ağustos  2016 gecesi Nevşehir’de bir konser vereceğini belirterek, tüm halkı konsere davet etti.