15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Anma Programı, Ürgüp'te Kaymakam Mehmet Maraşlı, Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve ilçe protokolünün katılımı ile ilçe Stadyumunda gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4. yıl dönümünde  Ürgüp ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi. Programa Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kavukoğlu, Ürgüp Belediye Başkanı Sayın Mehmet Aktürk, ilçemiz siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu temsilcileri ile vatandaşlarımız katıldılar. Gün boyunca yapılan etkinliklerde, Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü resim serginin açılışından sonra, İlçe protokolü, şehit aileri ile kabristan ziyareti, mevlid-i şerif okunduktan sonra İlçemiz stadyumunda devam edildi.

Ürgüp'te 15 Temmuz için sosyal mesafeli ve maskeli anma töreni düzenlendi.

Ürgüp ilçe stadında saat 20.30 da başlayan Anma Programı Saygı Duruşu, İstiklal Marşının Okunması ve Kuran-ı Kerim Tilaveti sonrası Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma ile devam etti.

Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, "15 Temmuz hain fetö darbe teşebbüsünün, milletimizin kararlığı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN' ın liderligiyle  bastırılmasının 4. yılı için burada toplandık, evvela şunu belirteyim ki matem için toplanmadık. Buradayız çünkü; 15 Temmuza geçit vermeyen kararlılığın hala diri olduğunun tüm dünyaya göstermek için toplandık. Bir ulus sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dagıtabilecek bir güç düşünülemez, 15 Temmuz bu topraklarda yaşadığımız asırlar boyunca verdiğimiz varlık,yokluk mücadeleleri zincirinin en son halkasıdır. anadolu da Türk geçmişini,izini ve türk adını silmek için yapılan hain planların bir safhasıydı. Allah'ın izniyle başamadılar, başaramayacaklar. Malazgirt'te, Çanakkale'de , İstikbal harbinde ne olmuşsa 15 Temmuzda da o olmuştur. Türk milleti bağımsızlığını canı pahasına savunmuştur. 251 şehidimiz, gazilerimiz ve bağımsızlığından ödün vermeyen halkımızın sayesinde buradayız." dedi.

Türk milletinin yazdığı kahramanlık tarihinin dördüncü yıl dönümü sebebiyle, bu topraklar için canını feda eden Aziz Şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade eden Başkan Aktürk, “Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Bir daha 15 Temmuz’lar yaşatmasın. Bu vesile ile bizleri yalnız bırakmayan Ürgüplü kıymetli hemşehrilerimiz başta olmak üzere protokol üyelerine ve geceye sesiyle, yüreğiyle damga vuran Azerin Hanımefendiye çok teşekkür ediyoruz. ” Dedi.

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilaveti , ilçe müftülük personeli ilahi grubunun mini konseri, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, Azeri sanatçı Azerinin konserinden sonra ilçemizdeki tüm camilerde saat 00.13 de verilen selalar okunmasının ardından Cuhmuriyet Meydanında sabahın ilk saatlerine kadar kurumlarımız tarafından Demokrasi nöbeti tutularak program sona erdi.