Ürgüp Cumhuriyet Halk Partisi Basın Duyurusu
Kamuoyunun dikkatine;
Son günlerde sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan; sokak hayvanları rehabilitasyon merkezine emanet edilen ve zalimane bir şekilde eziyet edilen hayvan dostlarımızın görüntüleri bizleri de derinden yaralamıştır. Doğal olarak; tüm hayvansever insanlar gibi bizim de "canlıların yaşam hakları"na yapılan bu çirkin saldırı karşısında sessiz kalmamız söz konusu değildir.
Öncelikle bu yazının ulaştığı her insanın bilmesini isteriz ki; Ürgüp iyi yürekli insanların yaşadığı gerek evinde beslediği evcil hayvanlar gerekse sokak hayvanlarının yaşam standartları ile yakından ilgilendiği ve huzur içinde yaşadığı bir turizm diyarıdır. Bundan sonra da huzur içinde yaşamaya devam edecektir. Dolayısıyla yaşanılan bu çirkin olayın bütün Ürgüp halkına atfedilmesi bizleri üzer. Olayın müsebbibi olan kişi ya da kurum -herkimse- üzerine kararlılıkla gideceğimizi, peşini bırakmayacağımızı bilmenizi isteriz. Her zaman doğal ve tarihi güzellikleriyle gündeme gelen Ürgüp’ümüzün böyle elim bir olayla gündeme gelmesine neden olan kişi ya da kurumlar elbette bu işin hesabını vermelidir
Üzülerek belirtmeliyiz ki; Ürgüp Belediyesinin konuya dair yaptığı çelişkili açıklamalar ikna edici olmaktan çok uzak ve hatta tehditkar bir tavırdadır. Bu sebepten, en kısa zamanda tüm hayvanseverlerin ve değerli Ürgüp halkının konuya dair bilgilendirilmesini ve bu çelişkili durumun açığa kavuşturulmasını ilgili mercii olan Ürgüp Belediyesi'nden talep ediyoruz.
Hem hayvansever insanlar olarak, hem de Ürgüplüler olarak cevabını beklediğimiz sorular şu şekildedir:
1-Ürgüp’te faaliyetini sürdüren sokak hayvanları ve rehabilitasyon merkezinin sorumluluğu kimdedir. Bu merkez 5199 sayılı yasaya uygun olarak mı kurulmuştur? Sorumlular tarafından denetimi düzenli olarak yapılmakta mıdır? Bir ihmal söz konusu mudur? Böylesi bir durumda muhatap alınacak yetkili ve sorumlular kimlerdir bilmek istiyoruz.
2- Resimlerde görünen şahıslar bu eylemleri kendi inisiyatifleriyle mi gerçekleştirmişler yoksa bunun için yetkililerden emir mi almışlardır? Ola ki böyle bir durum söz konusu ise bu emri verenler kimlerdir?
3- Olay fotoğraflarla belgelenmiş olmasına rağmen; Ürgüp Belediyesi yetkilileri nasıl oluyor da olayı "gerçek dışı iftira" olarak nitelendirebilmiştir? Olayın 2015 yılında gerçekleştiği ve o günlerde işten çıkartılan bir personelin bugün kızgınlıkla bu resimleri servis ettiği açıklanmış ancak ne yazık ki çirkin eylemi gerçekleştiren şahsın yeni açığa alındığı duyurulmuştur. Açığa alınma olayı gelen tepkilerden ötürü müdür? Hayvanseverlerin tepkisi olmasa o personel işine devam mı edecekti? Böyle elim bir olayı siz sorumlu ve yetkili insanlar sosyal medyadan mı öğrendiniz? Eğer öyle ise buna benzer başka da acımasız zalimane uygulamalar olup olmadığına dair halkımızı ikna etmek durumundasınız.
Sonuç olarak; Ürgüp'te sokak hayvanlarının rehabilitasyon merkezinde kısırlaştırılması aşı ve sağlık kontrollerinin yapılması gereklilik arz ederken bu eylemin sağlıklı bir şekilde yapılması hepimizin ortak arzusudur. Sevgili Ürgüp’ümüzün bu şekilde gündeme gelmesi gerek hayvanseverler gerekse Ürgüplüler olarak hepimizi çok üzmüştür. Olaya sebebiyet verenleri kınıyoruz.
 
Saygılarımla;
Cumhuriyet Halk Partisi Ürgüp İlçe Başkanı Bekir Demir