Ürgüp'te 10 günlük bayram tatili için tüm hazırlıklar tamamlandı.
Kapadokya bölgesinin en fazla yatak kapasitesine sahip Ürgüp İlçesinde 10 günlük bayram tatili nedeniyle yaşanacak yoğunluk dikkate alınarak belediye tarafından bazı hazırlıklar yapıldı.
İlçe genelinde belirli periyotlarla planlanan tüm cadde ve sokaklar tazyikli su ile yıkanarak bayram tatilini Ürgüp'te geçirecek Ürgüplüler misafirler ve misafirler için her zaman olduğu gibi tertemiz bir Ürgüp hazırlandı.
Bayram münasebetiyle mezarlık ziyareti yapacak vatandaşlar için ilçe mezarlığı hazırlanarak gerekli temizlik ve düzenine her zamanki gibi dikkat edildi, mezarlık girişinde arife gününden itibaren dua kitapları temin edilebileceği fade edildi.
Bayramda, Ürgüp belediyesi her bayram olduğu gibi İlçede askerlik görevini yapan er ve erbaşlar için birer kurban temin edilerek kesilip Ürgüp Askerlik Şubesine ve Ürgüp İlçe Jandarma komutanlığına birer tepsi baklava ile birlikte teslim edileceği, kınalı kuzuların da bayramlarının bayram gibi geçirmesi sağlanacağı belirtildi.
Yine Ürgüp Belediyesi tarafından bayram namazlarının kılınacağı ilçe genelindeki tüm camiler temizlik ve çevre düzeni elden geçirilerek bayram sabahına hazır hale getirildi.
Tatil süresince Belediyenin ilgili birimlerinde nöbetçi personel bulunacağı kaydedilirken, Vatandaşların İtfaiye'ye 110 numaralı telefondan, Belediye Santraline 341 40 08 no'lu telefonundan, Zabıtaya 153 no'lu telefondan 7-24 ulaşabileceği belirtildi.
Bu vesile ile tüm vatandaşların ve misafirlerin mübarek kurban bayramını kutladığını ifade eden Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, İçişleri bakanlığının uyarısının dikkate alınması gerektiğini ifade ederek Bu bayram ziyaretlerinin hüzne dönüşmemesi için lütfen trafik kurallarına daha fazla riayet edelim. dedi.