İçişleri Bakanlığının Koronavirüs Tedbirleri Genelgesi kapsamında 85 iş yerinin geçici süreliğine faaliyetlerine ara verdiği bildirildi.

Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ürgüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün ortak çalışması ile ilçe merkezinde 85 işletme koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verildi.

Yapılan tebliğ ile işletme sahipleri bilgilendirilerek iş yerlerinin faaliyetlerini durdurulmasının toplum sağlığı açısından önemine dikkat çekildi.

Faaliyetleri kolluk kuvvetleri tarafından durdurulan işletmelerin yanı sıra bir çok işletme sahibinin de tedbir amaçlı iş yerlerini bir süre kapatma kararı verdiği gözlendi. 

Genelge ile faaliyetleri durdurulan 85 işletmenin 19'u kahvehane, 5'i bar ve disko, 36'sı Kafe Restaurant, 4'ü çay bahçesi, 4'ü internet salonu, 1'i hamam, 2'si spor salonu, 1 masaj salonu, 1 düğün salonu, 1 sinema, 1 oyun salonu olmak üzere 75'ini oluştururken, otel içerisinde faaliyet gösteren disko, spa ve yüzme havuzu, masaj salonu ve bar olan işletme sayısının da 10 olduğu belirtildi.

Yapılan kontrollerde kapatma kararına uymayan işletme sahibinin olmadığı da kaydedildi.