Ürgüp Belediyesi, sağlıklı ve temiz bir çevre için ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe genelinde tüm mahalle ve sokaklar uçan ve yürüyen haşerelere karşı etkin bir biçimde ilaçlanıyor. Ayrıca teslim edilerek yerleşimin başladığı TOKİ konutlarında da ilaçlama çalışması yapılıyor.
Ürgüp Belediyesi, uçan ve yürüyen haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri periyodik olarak  ilçedeki tüm mahalle ve sokakları haşerelere karşı ilaçlıyor.
İlaçlama çalışmasıyla sinek, sivrisinek, karasinek, ağaçlardaki tırtıl, yaprak bitleri, yaprak güveleri ve akarlar ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşli (KKKA) Hastalığı’na yol açan keneye karşı etkin bir ilaçlama çalışması yapılıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ürgüp Belediyesi Veteriner Hekimi Yusuf Çiğdem, Ürgüp'e daha sağlıklı bir çevre sunmak için çalıştıklarını ifade ederek, çevre temizliğinin titiz bir şekilde yapıldığını söyledi.
Haşerelerin çevreye ve yeşil alanlara zarar verdiklerini kaydeden Çiğdem, Belediye ekipleri tarafından, Dünya Sağlık Örgütü’nün öngördüğü ilaçlar kullanılarak çalışma yapıldığına dikkat çekti.