Ürgüp Belediyesi tarafından Refik Başaran'ın vefatının 69. yılı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile "Refik Başaran'ı anma ve Hıdırellez Bahar Şenliği" Turgut Özal Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Kültür Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, Ürgüplüler Derneği Yönetim Kurulu yetkilileri, Belediye Meclis Üyelerimiz, Mahalle Muhtarlarımız ve Ürgüplü vatandaşlar katıldı.

Programda Resim Öğretmeni Aydın Sağlam'ın eserlerinin yer aldığı Yeşilçam Sinemasının Usta Oyuncularının yağlı boya resimlerinden oluşan yaklaşık 70 eserin yer aldığı serginin açılışı protokol tarafından yapılarak eserler tek tek incelendi.

Ürgüp İlçe protokolünün yaptığı selamlama konuşmalarının ardından Refik Başaran'ın torunu Refik Başaran, Ürgüp türkülerini seslendirdi.

Halk ozanımız ile aynı adı taşıyan torunu Refik Başaran’ın dedesinin türkülerinden birkaçını seslendirmesinin ardından Ürgüp yöresi halk oyunları gösterileri ile İl birincisi olan Türkan Diker İlkokulu Öğrencileri gelerek yöre oyunlarından oluşan koreografilerini sundular. Kültür Merkezindeki program Ürgüplü mahalli sanatçı Erdinç Yeler, Nevin Gürel ve Sinan Özalp’in Ürgüp Yöresine ait THM Eserlerinden oluşan mini konseri ile devam etti.


Katılımcıların, İl birincisi olan Türkan Diker İlkokulu Öğrencilerinin Ürgüp Yöresi Halk Oyunları gösterilerini izlemesinin ardından sahneyi Erdinç Yeler, Nevin Gürel ve Sinan Özalp aldı. Orkestrası ile birbirinden güzel eserleri seslendiren ekibe program sonunda protokol mensupları tarafından günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.
Program hıdırellez yemeği ikramı ile sona erdi.