2009 yılında Ak Partiden 1. döneminde Belediye Başkanı seçilen Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, göreve geldiğinde o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilen tüm belediye başkanları ile bir toplantı yaparak "Seçildiğiniz il ve ilçelerde zor olan tüm işlere gireceksiniz, günübirlik makyaj belediyeciliği yapmayacaksınız. Altyapınız bozuksa, üst yapı ile göz boyama siyaseti yapmayacaksınız." dediğini belirterek, Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği yolda ilerleyerek başarıya ulaştıklarını, hedefe emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Belediyenin çalışmaları Ürgüp'ü "Bir Dünya Kenti" Haline Getiriyor..!


Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, İlk döneminde başlattığı altyapı çalışmalarının sona ermesiyle üst yapı çalışmaları kapsamında bölgede bir çok konuda ilki gerçekleştirdikleri gibi, üstyapıda da sıcak asfaltı Ürgüp'e uyguladıkları için mutlu olduğunu ifade etti.

Çalışmalar kapsamında 4 kat olarak ve toplamda 45 cm serilen sıcak asfalt Avrupa'nın herhangi bir şehrinde nasıl ise Ürgüp'ün yollarında da o şekilde uygulanıyor, Tarihiyle, turistik değerleriyle, kültürünün yanı sıra üst yapıdaki çalışmalar Ürgüp'ün bir dünya kenti olduğunun apaçık göstergesi.

Yıldız, Belediye Başkanlığının ilk döneminde başlattığı altyapı projelerinin 2. dönemi ile birlikte 4-5 yıllık zaman dilimi içerisinde çok meşekkatli bir süreç olduğunu vurgulayarak, "Gerçekten zor çalışmalara girdik, Ürgüp'ün jeolojik yapısı altyapı çalışmalarını daha da zorlaştırıyor, zor diye kaçmadık, azmettik, ekibimizle, siyasi gücümüzle, tecrübemizle altyapıyı bitirerek en iyiyi yapma konusunda vermiş olduğumuz sözü de altyapıda verdiğimiz söz gibi yerine getirdik, getiriyoruz. Mutluyuz, gururluyuz. Daha yapacak işlerimiz var. Vatandaşlarımız bizlere güvenmeye devam etsin." dedi.

Yol çalışmaları kapsamında 4 ana arteri planlayıp uygulamaya koyduktan sonra %20 keşif artışı ile 370 Evler Mahallesinin yolunu, Evka kavşaktan itibaren 11.000 m²'lik Şoförler Cemiyetinin bulunduğu yolu da ilave ederek çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini ve sıcak asfalt çalışmalarının %80 aşamaya geldiğini, istiklal caddesinde zemin hazırlığına geçildiğini vurgulayan Yıldız, "Sıcak asfaltla iş bitmiyor, yaptığımız 4 parça kilitli parke ihalesi ile aynı periyotta havalar soğumadan Sanayi sitemizi ME-HA inşaat adlı bir yüklenici firmaya, Fatih Mahallemizi ÇEVİKTAŞ İnşaat adlı bir yüklenici firmaya, Alt Kavaklı Önü Mahallemizi Detay İnşaat adlı yüklenici firmaya ihale ile verdik" dedi. Çalışmaların uygulama aşamasında devam ettiğini söyleyen Yıldız, caddelerdeki eski parkelerin tamamen kazınarak sıfır parke ile yol ve kaldırımın yapıldığının altını çizdi.

Kavaklıönü Mahallesinde Ali Baran Numanoğlu Bulvarının sıcak asfalt, orta refüj ve kenar bordür işlerinin Belediyenin yapmış olduğu sıcak asfalt işi ihalesi kapsamında Nalbantoğlu firması tarafından titizlikle yapıldığını söyleyen Yıldız, İstiklal Caddesindeki sıcak asfalt işinin tamamlanmasına müteakip, bayramdan önce kalınan noktadan İlçemiz Emniyet Müdürlüğüne kadar daha sıcak asfalt ile kaplanacağını ifade etti.

Konuyla ilgili vatandaşların takdirlerinin kendilerine güç verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Seçimde bir sloganımız vardı; "Ürgüplü lafa değil, İcraata bakar." Elhamdulillah büyük işlere imza attık, daha nice işlere birlikte imza atacak, başaracağız." dedi.

SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI - ŞOFÖRLER CEMİYETİ ÖNÜ







FATİH MAHALLESİ



SANAYİ SİTESİ



ALT KAVAKLI ÖNÜ MAH. ZİYA GÖKALP CADDESİ - HAYRI MEHMET ÜRGÜPLÜ ANADOLU LİSESİ




İSTİKLAL CADDESİ - ÜRGÜP GİRİŞİ SICAK ASFALT ÖNCESİ ZEMİN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI