Ürgüp Belediyesi tarafından açılan tiyatro kursuna katılan 7-14 yaş grubu çocuklardan oluşan dört grup, kurs süresince hazırladıkları tiyatro gösterilerini sahneledi.

Eğitimin bir parçası olarak seyirciye karşı yeteneklerini sergilemek için hazırlık yapan 65 çocuk, seyircilerden tam not aldı.

Ürgüp Belediyesi sinema salonunda sergilenen gösterilerde hem güldüren hem hüzünlendiren yetenekli çocuklara gösteri sonunda sertifika takdim eden Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, "Bir ay kadar kısa bir sürede böylesine güzel gösterileri bizlerle buluşturan çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Önümüzdeki yıllarda da yaz tatillerinde tiyatro gibi sosyal ve kültürel etkinliklerin devam edeceğini vurgulayan Başkan Aktürk, Sadece rutin belediyecilik işleri yapan belediye değil, sosyal ve kültürel etkinliklerle de böyle mutlu çocukların yaşadığı bir Ürgüp hayaliyle yola çıktıklarını belirterek "Bugün bizleri hazırladıkları skeçlerle güldüren, Çanakkale tiyatro gösterisi ile hüzünlendiren çocuklarımızın yolları açık olsun, yetenekleri tartışılmaz, profesyonel tiyatroculara taş çıkarırcasına kısa sürede böyle güzel bir iş ortaya çıkardıkları için hepsini ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılar diliyorum." dedi.

Kurs eğitmenleri Mükremin Çelebi ve İrem Melis Maden'i de emeklerinden dolayı tebrik ederek sertifika takdim eden Başkan Aktürk, sinema salonunu dolduran çocukların ailelerini de böylesine yetenekli ve başarılı çocuklar yetiştirdikleri için tebrik etti.