Dorak Holding'in 2014 yılında Ürgüp Belediyesi'nden 10 yıllığına kiraladığı ancak tadilat sırasında çökme yaşanan ilçe merkezindeki otelin yıkımına başlandı.

Ürgüp çarşısının ekonomisine büyük katkısı olan, otel olarak inşa edilen ve uzun yıllar kullanılan binada geçmiş yıllarda ihaleyi alan firma tarafından yapılan tadilat sırasında meydana gelen hasar sonrası inşaat durdurulmuş, çözüm arayışı içerisine girilmişti.

Mahkeme sürecinin ardından Ürgüp Belediye Meclisi kararıyla yıkımına karar verilen otel binası yapılan ihaleyi alan yüklenici firma tarafından yıkımına başlandı.

 Hem metruk binalar yıkılacak hem belediyeye para ödenecek

Ürgüp Belediyesi tarafından yapılan ihaleyi alan firma, binadan çıkacak hurda karşılığında belediyeye para ödeyecek hemde binaları yıkarak hafriyatı kaldıracak.

İhale kapsamında Büyük Otel binasının A ve B blokları ile hastane olarak kullanılan eski binanın yıkımı gerçekleştirilerek hafriyatı temizlenecek.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Ürgüp’e hak ettiği kalite ve nitelikteki hizmetleri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem büyük bir riski ortadan kaldırıyor, hem de büyük bir projenin adımını atıyoruz, ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Fotoğraflar: Birol Malçok