Sivas ve civarından yükledikleri patatesleri Nevşehir genelindeki soğuk hava depolarına nakleden tırlar, gerekli güvenlik tedbirlerini almayıp brandasız yola çıkınca yollara dökülen patatesler trafikte tehlike arz ediyor.
Patates hasat sezonu olması sebebiyle Sivas'tan yüklenerek Nevşehir ve civarındaki başta Kavak ve Ortahisar gibi soğuk hava depolarının bulunduğu yerlere taşınan patatesler, Ürgüp Çevre yolundan geçerek yoğun yaya ve araç trafiğinin olduğu Üç güzeller mevkiinden geçiyor.
Brandasını kapatmayıp, gerekli güvenlik tedbirlerini almayan bazı tırlardan ağzı açık durumdaki patatesler virajlarda yollara saçılıyor, yollarda ezilen patatesler asfaltta kaygan bir duruma gelerek trafikte tehlike arz ediyor.
Yetkili kurumlar tarafından özellikle patates hasat ve nakil döneminde gerekli tedbirlerin alınarak Üç güzeller peribacalarını gezmek üzere gelen vatandaşların bulunduğu alandan belli saatlerde geçişe izin verilmesi, brandasız ve güvenlik tedbirini almayarak patatesin yola saçılmasıyla can ve mal güvenliğini tehlikeye atan araçlara gerekli cezai işlemlerin uygulanması gerekmektedir.