Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin Ürgüp'te yöresel mimaride Ürgüp Belediyesinin girişimleri ile yaptığı 923 konutluk projenin 518 konuttan oluşan ilk etabının ardından 2. etap 405 konutta da teslimat bugün KDV- Avans- Dask -Sigorta gibi muhtelif ödemelerin yatırılması ile başlamış oldu.
İlk etabın site yönetim müdürlüğünü yapan Ahmet Yener, 2. etap TOKİ Site Yönetim Müdürlüğü görevini de yürütecek. 2. etapta 1 muhasebe görevlisi, 1 teknik personel, 5 blok görevlisi çalışacak.
Bugünden itibaren başlayan ödemeler kapsamında konut bedelinin %1'i KDV olarak Ziraat Bankasına yatırılacak, DASK ve Yangın Poliçeleri Ziraat Bankası tarafından kesilmiş olan poliçelerin bedeli olarak 125 TL sigorta bedeli Ziraat Bankasına yatacak. Emlak Konut Site Yönetimi için ise Avans bedeli 982 TL Ziraat Bankasına yatırılacak. Avans Bedeli bir defaya mahsus olmak üzere alınacak.
İlk etapta aylık 62 TL olan aidat bedelinin 2. etapta 85 TL olarak belirlendiği, gerekçesinin ise asgari ücretin artışı olduğu belirtiliyor. Yıllık olarak belirlenen site yönetim bütçelerine göre 9. ayda oluşturulan ilk etap site yönetimi ve bütçesi, Eylül 2016'da tekrar güncellenerek aidat 2. etapla eşitlenecek.
Site aidatlarının Vakıfbanktan açılan hesap numarasına 1 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla her ayın 30'una kadar yatırılabileceği belirtilirken, yarından itibaren konutlarını teslim almak üzere gelecek hak sahipleri ilk olarak 27. bloktaki müteahhit firmaya ait bürodan ilgili kişiler ile birlikte konut teslim tutanağı ile birlikte dairesine giderek dairesini ve anahtarını teslim alacak ardından 25. blokta kurulan Emlak Konut Site Yönetim bürosuna giderek evraklarını teslim edecek ve cari hesabını açtıracak.