Ürgüp Belediyesinin bilerek ve isteyerek başlattığı ve 4 yıldır süren alt yapı çalışmaları nedeniyle Ürgüp'te bozulan yollar zaman zaman eleştirilmiş, Başkan Fahri Yıldız her zaman sabır ile altyapının tamamlanarak üst yapının en iyi şekilde yapılacağını ifade etmişti.
Altyapının tamamlanma aşamasına gelmesiyle Ürgüp Belediyesi tarafından yapılan kilitli parke ihalelerini alan firma çalışmalarını başlatmış, bu kapsamda Atatürk Bulvarında hummalı bir çalışma yapılarak yol tamamen sıfırdan dizayn edilerek, bordürü, kaldırımı, orta refüjü, aydınlatmasıyla en iyi şekle getirilerek Cumhuriyet meydanına kadar olan kısım kullanıma açıldı. 
Çalışmaları Ürgüp Belediyesinin sosyal medya hesabından takip eden vatandaşlar, paylaşılan fotoğrafların altına teşekkürlerini ve takdirlerini bildiren yorumlar yapıyor.
Alt yapıdan sonra söz verdiği gibi üst yapıyı en iyi şekle getireceğini ifade eden Başkan Yıldız, yol çalışmalarımızı başlatırken belirlediğimiz sloganımız gibi "Yol çalışmaları Ürgüp'e ve Ürgüplüye iyi geldi." Keyif alarak yapıyoruz, altyapı çalışmalarımız nedeniyle ne kadar asgari rahatsızlık verelim istediysek bile işin büyüklüğüne bağlı olarak vatandaşımızı bozuk yolları kullanmak durumunda bıraktık, sağolsunlar sabrettiler, en iyiyi birlikte başarmaya devam edeceğiz, Kilitli parke çalışmaları ve alternatif güzergahların inşası sürerken bayramdan sonra inşallah sıcak asfalt ihalemizi yapacağız. Şimdiden kadirşinas hemşehrilerim, telefonla arıyor teşekkür ediyor, sosyal medyadan yazıyor teşekkür ediyor, reklamcıya teşekkür mesajı yazdırıp ağaca asıyor, bunlar bizi dahada çok çalışmaya yöneltiyor. Kilitli parkenin ardından, sıcak asfaltla birlikte tüm hemşehrilerim helal olsun, beklediğimize değdi diyecekler buna eminim. dedi.
Sosyal medyadan derlediğimiz bazı teşekkür mesajları: