Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, beraberindeki heyet ile birlikte Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret etti ve ardından da Restorasyon çalışması yapılan Merkez Kurşunlu Camii’nde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Nevşehir Valiliğini ziyaret eden Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem,Nevşehir Valiliği önünde Vali İlhami Aktaş tarafından karşıladı. Ardından Genel Müdür Dr. Ertem, Valilik Fuayene Salonu’nda Valilik Şeref Defterini imzaladı veValilik Makamına geçildi.

Genel Müdür Dr. Ertem, kendilerini kabullerinden ve misafirperverliğinden dolayı Vali Aktaş’a teşekkürlerini ileterek,vakıf çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. 

            Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Vali Aktaş ise, Genel Müdür Dr. Ertem’e teşekkür etti ve günün anısı olarak Kapadokya yöresine ait el sanatlarından Halkalı Hitit takdim etti.

           Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem’in katıldığı Valilik ziyaretlerinde; Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir ile şube müdürleri Özcan Kaptan ve Taha Demirci dehazır bulundu.

Valilik ziyaretlerinin ardından Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, beraberindeki heyet ile birlikte, İlimiz Merkezde bulunan ve 16 Temmuz 2018 tarihinde ibadete kapatılarak, restorasyon çalışmasına başlanan tarihi Kurşunlu Camii’nde incelemelerde bundu.  

Restorasyon çalışması devam eden Kurşunlu Cami ve müştemilatını ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Genel Müdür Dr. Adnan Ertem ve Vali İlhami Aktaş, beraberinde Kayseri Bölge Müdürü Murat Seçilir’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali İlhami Aktaş, tarihi Merkez Kurşunlu Camii’nin en kısa zamanda restorasyon çalışmasının tamamlanarak, ibadete açılması temennisinde bulundu.

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem; “İç Anadolu’da bu tarihi yapıya sahip eserlerin aslını bozmadan gelecek nesillere olduğu gibi aktarmak konusunda duyarlı davranıyoruz” dedi.

Kurşunlu Camii’ndeki incelemelere; Vali İlhami Aktaş, Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Kayseri Bölge Müdürü Murat Seçilir, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli katılırken, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü Şube müdürleri Özcan Kaptan ile Taha Demirci, Kurşunlu Camii Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Emin Fırsatvermez, Raşit Bey Mahalle Muhtarı Ahmet Levent Ünal ve restorasyon işini yürüten mütait de hazır bulundu.