Özgür, tarafsız ve ilkeli olarak çalışan gazeteciler, kamuoyu için en değerli meslek gruplarının başında gelmektedirler. Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak kamuoyuna yaptıkları doğru haberlerle birlikte toplumun haber alma özgürlüğü yolunda büyük ve önemli görevler icra etmektedirler. Ülkemizde basının sağlıklı bir şekilde işlemesi ve demokrasinin daha ileri düzeye ulaşabilmesi açısından gazeteciler mesleğini  fedakarlık doğruluk ve güvenirlik temelleriyle yürütmektedirler.
Turizm sektörü başta olmak üzere, tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında ve bu başarının da ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, basın çalışanlarının çok önemli rolü ve katkıları bulunmaktadır. Basın çalışanlarının şimdiye kadar sağladıkları bu katkıların, bundan sonra da aynı duyarlılıkla vatan ve millet sevgisiyle aynı zamanda insan haklarına saygıyla devam edeceğine inanmaktayım.
Nevşehir İlinde zaman mefhumu gözetmeden basın yayın kuruluşlarında fedakarca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak kamuyu, yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi gören, şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif olarak görev alıp emek harcayan tüm kıymetli basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlar, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılar sunarım.
                                                                                                                            
İlhami AKTAŞ
Nevşehir Valisi