Vali Aktaş, Avanos ilçesinde Kaymakam Mustafa Eldivan ve Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce'yi ziyaret ederek ilçe hakkında birifing aldı.  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı Avanos Hükümet Konağı önünde  Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Daire amirleri karşıladı. Ziyarette Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan tarafından Birifing verildi.
Avanos Kaymakamlığı ziyaret sonrası Avanos Belediyesine ziyaret gerçekleştiren Vali Aktaş’ı Avanos Belediyesi önünde Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, şube müdürleri ve birim amirleri karşıladı.
Ziyarette Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a Avanos ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler aktarıldı. Nevşehir Vali İlhami Aktaş’a Avanos Kaymakam Mustafa Eldivan’da eşlik etti. Ziyaret Sonrası Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan tarafından  HES ve Yamula Sulama Projelerinden türeyen ‘’Simulium’’ sineğiyle mücadele kapsamında Yaklaşık maliyeti 500 bin TL olan ve İl Özel İdaresi tarafından 26 Haziran 2016 tarihinde  ihalesi   yapılan   aynı anda altı bölgede başlayan ilaçlama ile Vatandaşı Rahatsız eden Simulium sineği ile mücadele çalışmasınıda başlatmış oldu.
 Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Avanostan ayrıldıktan sonraki durağı Derinkuyu ilçesine oldu. 
Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyündeki güneş enerji tesislerinde incelemede bulunan Vali Aktaş'a Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu da eşlik etti.
Tesisle ilgili brifing veren kurumun işletme müdürü Sedat Mert, 300 dönüm arazi üzerine kurulu tesisin güneşten enerji üreten Türkiye'deki en büyük yerli tesis olduğunu aktardı.
Öte yandan vali İlhami Aktaş Acıgöl belediyesine iadei ziyarette bulundu.
Ziyarette Belediye Başkanı Ercan Ertaş Acıgöl İlçesi ve Belediye hakkında kısa bir brifing verdi.
Acıgöl İlçesinin sorunları ve çözüm yolları ile diğer konularda görüşmeler yapıldı. Belediye Başkanı Vali İlhami Aktaş'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.