Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Türk Polis Teşkilatının Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında; “Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hâkimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevi mesai mefhumu gözetmeksizin üstlenmiş olan Emniyet Teşkilatımızın 175. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktayız.

Zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, dürüst ve özverili çalışma anlayışıyla üstlendiği her görevi yerine getiren emniyet mensupları, insan haklarına saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, yüksek disiplin anlayışına sahip, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla da milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahiptir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de içinde bulunduğu Koronavirüsle mücadele kapsamında salgınla sadece ilgili kurumlar değil, polis teşkilatımız ve güvenlik güçlerimizde büyük bir sorumluluk örneği göstererek sahada gece-gündüz çalışmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kutsal vatan topraklarımızın dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan, verilen bütün görevleri başarıyla yerine getiren Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, emekli olan ve görevi başında bulunan kahraman polislerimize de aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”