Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kendisini ziyaret eden Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Başkanı Erol Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye Engelsiz Sanat Birliği Başkanı Erdem Öksüz ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Vali Becel, daha sonra 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Nevşehir'deki Engelli Derneklerini ziyaret etti. 

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, sırasıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Nevşehir Engelliler ve Yaşlılar Derneğini, Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şubesi’ni ve Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (UBAD)’ı ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyaretlerde yetkililerden derneklerin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler alan Vali Becel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı ve  sivil toplum kuruluşlarının yakın işbirliği ve dayanışma içerisinde bulunmalarının sosyal hizmetler açısından daha kaliteli sonuçlar verdiğini belirterek, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretler kapsamında Dernek Başkanları ve engelli vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Becel, “Engelli vatandaşlarımızın, toplumsal yaşamın içinde daha çok yer almalarının sağlanması konusunda daha büyük mesafeler almamız gerekiyor. Bu konuda herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Temenni ediyorum ki hep birlikte bundan sonraki süreçte daha güzel neticeler elde ederiz” diye konuştu.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Engelliler ve Yaşlılar Derneği ziyaretinde dernek Başkanı Mehmet Karadaş tarafından ihtiyaç sahibi 4 kişiye temin edilen engelli araçları teslim etti.

Ziyaretler, bir süre sohbetin ardından sona erdi.