3 Aralık Dünya engelliler günü münasebetiyle Nevşehir Engelliler ve Yaşlılar Derneğini ziyaret eden Vali İnci Sezer Becel dernek başkanı Mehmet Karadaş ve Başkan yardımcısı Dilek Koçer tarafından çiçekle karşılandı. 

Pandemi kurallarına uygun şekilde hazırlanmış olan etkinliğe misafir olarak katılan Engelliler ve aileleri Sayın Vali Becel hanım efendiyi sevinçle karşıladı. 

FİB Haber Merkezi Genel Koordinatörü Fikret Çapacı'nın sunumunu yaptığı etkinlikte söz alan dernek başkanı Mehmet Karadaş Vali Becel hanımefendiye derneğin kurulumu ve çalışmaları hakkında brifing verdi, 

Karadaş yaptığı açıklamasında; "Derneğimiz 2020 yılının Mart ayında kurulmuş olup Nevşehir'deki en genç dernektir. Biz her ne kadar engelli ve yaşlılar Derneği olsakta bu sıkıntılı pandemi sürecinde hiçbir aileyi ayırt etmeden ihtiyaç sahibi olan tüm halkımızın yanında olmaya çalıştık ve bu kısa sürede 700 aileye ulaşıp elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık, bundan sonraki süreçte çok daha aktif olarak çalışmaya devam edeceğiz.

Ayrıca biz dernek olarak dünyada bir ilk olan Misyon ve Vizyon sahibi olup hayalleri hedefleri olan bir kurum olma ünvanına sahibiz. Hayallerimizden birisini gerekli maddi imkanları sağladığımızda 2021 yılı içerisinde hayata geçirmenin mücadelesini vermekteyiz, bu hayalimiz engelli araçları ve medikal ürünleri üretmek ve ilk aşamada 20 kişinin çalışacağı ama sağlıklı insanların çalışmasının yasak olduğu, sadece engelli kardeşlerimizin istihdam edileceği ve başlangıçta küçük çaplı olan ama sektörde önü açık olan bir fabrika kuracağız, amacımız hem derneğin kendi ayakları üzerinde durması ve engelli kardeşlerimize istihdam sağlayıp onların dünyasını güzelleştirmektir" dedi. 

Başkan Karadaş'ın konuşmalarının ardından Sayın Vali Becel hanımefendi konuşmalarını yapmak üzere kürsüye teşrif etti,

Vali Becel konuşmalarında ; “Engelli vatandaşlarımızın, toplumsal yaşamın içinde daha çok yer almalarının sağlanması konusunda daha büyük mesafeler almamız gerekiyor. Bu konuda herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Engelli vatandaşlarımız kadar diğer vatandaşlarımızıda bu konuda bilgilendirmek ve bilinçlendirerek bu konuda hassasiyet göstermelerini sağlamak gerekiyor. Temenni ediyorum ki hep birlikte bundan sonraki süreçte daha güzel neticeler elde ederiz” diye konuştu.

Vali Becel, mutluluklarına ortak oldu...

Vali Becel konuşmalarının akabinde bir adet Akülü tekerlekli sandalye ve Üç adet kişiye özel üretilmiş ve önceden uygunluğu tanımlanmış manüel tekerlekli sandalyeleri engelli kardeşlerimize takdim etti. 

Engelli vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılaşan Vali Becel, hepsiyle tek tek ilgilenerek gönüllerini fethetti.