Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp Belediyesi tarafından restore edilen tarihi H. Mustafa Ağa Cami'ndeki çalışmaları inceledi.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'a Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı'da eşlik etti.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Camide devam eden restorasyon çalışmalarıyla ilgili Vali Mehmet Ceylan'a bilgi verdi.

Vali Mehmet Ceylan Başkan Yıldız'a Caminin restorasyonu için maddi desteğe ihtiyacı olup olmadığını sordu. Yıldız: "Ürgüplü hayır yapmayı sever, çok şükür maddi desteğe ihtiyacımız yok. Dualarınız ve varlığınız yeter Sayın Valim." dedi.

Vali Ceylan, Çalışmaların ne zaman tamamlanacağını da sordu. Başkan Fahri Yıldız: "Normalde Ramazan Bayramına yetiştirip, bayram namazını da benim kıldırma düşüncem vardı fakat işin boyutu ve iyi olması isteğimiz bu süreyi biraz daha uzatacak. Acelemiz yok iyi iş çıksın, herşeyiyle eskisine sadık kalarak yenilenmiş bir cami için çalışıyoruz. Kurban bayramı namazını kıldırırız." dedi.


Tarihi Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz Camimizde Çalışmalar Sürüyor

Çalışmaları ve caminin mevcut durumunu Vali Ceylan ile birlikte inceleyen Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Söz verdiğimiz her hayırlı işi yerine getirdiğimiz gibi camimiz de islam dininin belirttiği koşullara uygun ilçemize yakışır hale getirilecek." dedi.

Başkan Fahri Yıldız, eski işlemelerin kurtarılmaya çalışılacağını belirterek, biz hizmet üretiriz, iş üretiriz, vatandaşa ne söz vermişsek yerine getirdik, bundan sonrada yerine getirmeye vatandaşlarımızdan aldığımız güçle devam edeceğiz. dedi.

Tarihi H. Mustafa Ağa Camisinin iç kısmının doğal taş ile inşaa edilen duvar ve taşıyıcı sütunlarına uygulanan beton kazınarak, doğal yapı tıraşlanıp kumlama işlemi yapılıyor.
Ürgüp'ün merkezinde bulunması sebebiyle yabancı ziyaretçisinin oldukça fazla olduğu tarihi yapı, Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ı harekete geçirdi. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kontrolündeki camide çalışmalar ilgili yerlerden gerekli izinler alınarak Belediyemiz tarafından başlatıldı ve devam ediliyor.

Tarihi Camideki çalışmalar böylesine önemli bir eserin zaman içerisinde yapılmaya çalışılan çözümlerle beton istilası ile tarihsel özelliğini yitirmesine, binanın nefes alamamasına sebep olmuş bu da Belediyenin Caminin iç, dış, çatı ve çevre düzenine el atılması gerektiğini göstermişti.
Camideki çalışmaları günlük olarak takip eden Belediye Başkanı Fahri Yıldız, yıllar sonra eserlerimizle anılmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugünü kurtarma telaşında değiliz, geçmişimizi ve geleceğimizi kurtaracağız dedik. Başarıyoruz elhamdulillah dedi.