Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Göreme'de bulunan Kapadokya Engelli Yetenekler Evi'ni (KEYDER)'i ziyaret etti.

Vali Sezer Becel, engelli çocuklara yönelik yürütülen çalışmalar hakkında Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği Kurucusu Sayın Hasan Kalcı'dan bilgi aldı.

Engelli çocuklar için özel hazırlanan merkezin sahibi ve fikir babası turizmci Hasan Kalcı, Merkezimizde daha küçük yaşlardaki engelli çocuklarımızı yaşama adapta ederek farkındalık oluşturmak için içeriğinde Ata binme, el sanatları, resim, tiyatro, aşçılık, enstrüman gibi farklı konularda aktivitelerle hem bir anlamda terapi hemde onların özgür ilgi alanlarını tesbit ederek yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçladık" dedi. 

Göreme kasabasında Nevşehirli turizmcilerimizden Hasan Kalcı tarafından gönüllü olarak kurulan "Kapadokya Engelli Yetenekliler Evi'nde", engelli çocuklara özgür bir yaklaşım anlayışıyla farklı konularda düzenlenen ücretsiz aktivitelerle hayata tutunmaları hedefleniyor. Aktivitelerin ücretsiz olarak gerçekleştirildiği Kapadokya Engelli Yetenekliler Evi'nde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, alanında Dünya'da ve Türkiye'de bir ilke imza atarak anlamlı bir sosyal sorumululuk projesine imza atan Nevşehirli İş Adamı Hasan Kalcı'yı tebrik ederek kutladı.

Ziyarette Vali Sezer Becel'e, Nevşehir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener'de eşlik etti.