Vatan Yıldızları Vakfı Nevşehir Şubesi'nin açılışı düzenlenen törenle ile gerçekleştirildi.

Açılışa, Nevşehir Vali Yardımcısı Aydın Abak, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, Nevşehir İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,  Türk Kızılayı Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, 15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, 15 Temmuzda Şehit olan İkiz Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç, AK Parti Nevşehir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Eski Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Vatan Yıldızları Vakfı Genel Başkanı Soner Halisdemir, Vakfın Nevşehir Şube Başkanı Şair - Yazar Ayşe Paslanmaz, Vakfın Başkan Yardımcıları Tuncer Gök, Doç. Dr. Özden Taşğın ile Yönetim kurulu üyeleri, Kurum Amirleri, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatan Yıldızları Vakfı Nevşehir Şubesi Başkanı Ayşe Paslanmaz'ın açış konuşması ve ardından okuduğu şiirin ardından kürsüye geçen Vakfın Genel Başkanı ve 15 Temmuz Kahramanı Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir vakfın kuruluş amaçlarını açıkladı.

Önce Nevşehir Vali Yardımcısı Aydın Abak'a Kuranı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi. Peşisıra Nevşehir Protokolü tarafından 15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, 15 Temmuz'da Şehit olan İkiz Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç'a plaket takdim edildi.

15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir için doğum günü pastasıı kesildi.

Proğramın sponsorları Nevşehir Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Ersan Erkut, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek'e plaket takdiminin ardından Hafız Mahmut Kemikkıran hocanın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti, İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün duaları ile birlikte Vakfın açılış kurdelesi Nevşehir protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi.

Nevşehir Belediyesi Mehter takımının milli marşları eşliğinde katılımcılara Osmanlı Şerbeti ile döner ve ayran ikram edildi.