Bazı işletme sahiplerini Nevşehir Belediye Başkan Yardımcılarının isimlerini kullanarak  sosyal proje yaptıklarını dile getirin dolandırıcılık yapmak isteyenlere karşı  vatandaşlar uyarıldı.
Nevşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Nevşehir’de bazı işletme sahip ve yöneticilerini arayan kimliği belirsiz kişi veya kişiler, kendilerini Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Belediye Başkan  Yardımcısı olarak tanıtıp sosyal projeler ürettiklerini belirterek, bunun karşılığında para talebinde bulundukları şeklinde  ihbarların alındığın belirtildi.
Nevşehir Belediyesi’nin sosyal proje olarak bir çalışma içerisinde olmadığının belirtildiği açıklamada “ Sosyal Belediyecilik anlamında önemli atılımlar içerisinde olan Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu kapsamlı çalışmalar Basın Merkezimiz vasıtasıyla kamuoyuna gerektiği zaman iletilmektedir. Nevşehir Belediyesi   olarak dışardan hiçbir kurum veya kişiye sadece sosyal  proje değil, hangi çalışma olursa olsun telefon açılarak para talebinde kesinlikle bulunulmamaktadır. Vatandaşlarımız, kendini Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver veya başkan yardımcısı olarak tanıtarak  yapılan bir hizmet veya yatırım amacıyla para talebinde  bulunanları,  en yakın emniyet güçlerine  bildirmeleri  gerekmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.