Nevşehir merkez ilçeye bağlı Sulusaray Kasabasındaki boş bir arazide birbirlerine sokularak ısınmaya çalışan 40 yavru köpek dikkat çekti. Yerleşim yeri olmayan bir bölgede bulunan ve kısa süre önce doğdukları tahmin edilen yavruların, bir araçla getirilerek buraya atıldıkarı sanılıyor.

Annesiz kalan ve hareket etmekte zorlanan yavruların durumu Sulusaraylı hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Soğuk ve açıktan bitkin halde bulunan yavrulara yetkililerin sahip çıkması istendi.
 
Nevşehir Gündemin Adresi www.fibhaber.com a ihbarda bulunan Veysel Cingil isimli genç isimli vatandaşımız köpekleri bu halde bırakamayarak iki saattir olay yerinde beklediğini ifade ederek ne yapacağımızı nereye başvuracağımızı bilemiyoruz. Hemen FİB Haber'i arayıp durumu sizlerle paylaşmak istedik acilen bu yavru korumasız köpeklere bir çare bulunsun dedi.

Bu köpeklerin Avanos istikametinden buraya kamyonla getirildiğini iddia eden Veysel Cingil isimli vatandaşımız bu ayıbın biran önce düzeltilmesini istedi.

Vali Ceylan Sahip Çıktı!!!
Olayın ardından FİB Haber Merkezi Haber Müdürümüz Fikret Çapacı Nevşehir Valimiz Sayın Mehmet Ceylan'ı arayarak kendilerini bilgilendirdi. Valimiz her konuda olduğu gibi yine büyük bir hassasiyet göstererek durumla alakalı gerekli çalışma başlatılacağını ifade etti.
Kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz.