Büro Memur-Sen Nevşehir Şubesi İl Divan Toplantısı yapıldı. Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz da iştirak etti.
Genel Başkan Vecdi Yanbaz yaptığı konuşmada; “Allah’a hamdolsun teşkilatımız her geçen gün büyümeye devam ediyor. Ülkemiz ve dünyada gelişen olaylarda tavrımızı ve varlığımızı göstermemiz açısından sendikamız bir numaradır. Rahmetli Akif İnan abimizin “Nehirler düşlerim göl kenarında” diyerek tarif ettiği sendikamız, ülkemizin dört bir yanında teşkilatını kurmuş, en aktif şekilde çalışmalarda bulunmaktadır.” dedi.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz bu ülke insanının tamamına sahip çıkmak üzere, hatta dünya mazlumlarının hepsine sahip çıkmak üzere kurulmuş bir sendikayız. Bu anlayışla yola çıktık ve bu anlayışı hâlâ muhafaza ediyoruz Allah’a hamdolsun. Memur-Sen ve Büro Memur-Sen; kendi insanına, kamu çalışanına hatta dünya mazlumlarına sahip çıkıyor diye üye olunmalı her şeyden önce.”
“Türkiye ekonomisi kalkınmalıdır. Kalkınmalıdır ki, toplumun her kesimi ve özellikle memur kesimi rahat bir nefes alsın. Kalkınmış bir ekonomi ile özlük haklarımıza daha erken kavuşmamız sağlanacaktır. İthal ürünler yerine yerli üretim ile ülkemiz daha güçlü hale gelmemiz lazımdır. Köy bakkallarına dahi giren cola ile bizi iliklerimize kadar sömürenlere inat, yerli mamülleri artırmalıyız.”
“Rahmetli Akif İnan Abiz, Memur-Sen’i, “Dünyayı yeniden inşâ etmek için Erdemliler Hareketi” diye tarif eder. İnşâ etmekten bahsediyor Rahmetli İnan. Kendisi yönlendirilmiş bir ekibin inşâ edeceği bir şey yoktur. Bana kalırsa, Memur-Sen’e kadar bu meyanda bir sendikal hareket yoktur. Çünkü, diğerleri belli fraksiyonları, belli kesimleri, belli fikirleri sahiplenip diğerlerini ötekileştirerek sendikacılık yaptıklarını zannettiler. Biz böyle yapmadık, ülkenin tamamına, dünya mazlumlarının tamamına sahip çıktık. Başkaları tarihlerinde en fazla 400 bin üye iken, Memur-Sen şu anda 1 milyonluk büyük bir aile olmuştur. Niye çoğalıyoruz; çünkü gönüllere dokunuyoruz. Çünkü %100 başarı elde edemesek de, %100 başarı için uğraşıyoruz, çalışıyoruz.”
“Ülkemiz artık dünya sahasında daha güçlü. Ülkemiz başkaları tarafından şekillendirilmiş bir ülke değil artık. Kendi sınırları dışarısında operasyonlar yapabilecek iradeyi çok önemsiyoruz. Artık, terör ne zaman beni vuracak, ne zaman bir bölgemizde bomba patlayacak diye beklemiyoruz. Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve benzeri operasyonları kendimiz yapıp geliyoruz artık. Ülkemizin içerideki ve dışarıdakini gücünü önemsiyoruz. Artık daha güçlüyüz. Toplumun her kesimi de bu yönüyle güçlü olmalıdır.”
“Sendikamız, kazanımlar sendikasıdır. Bu özelliği toplu sözleşme masası sırasında da, sonrasında da böyledir. 3600 mevzusu ile ek göstergelerin tamamının düzenlenmesi hususu birbirine karıştırılmamalıdır. Bize göre, adil bir düzenleme şarttır. En üst kademeden, en alt kademeye kadar her kademe hakkaniyet ölçüsü içerisinde derecelendirilmelidir. Bu kademeler arasında barış ve huzur tesis edilmesi lazım iken, ayrışma ve çatışmalar tetiklenmemelidir. Sendikamız bu hususta en güzel duruşu sergileyip, doğrunun ortaya çıkması için çalışacaktır.”
“Onlarca Bakanlık ve Kurumlar içerisinde yüzlerce sorun ortada. Bu sorunlar çözüm bekliyor. Hükümete çözüm yolları sunuyoruz. Yardımcı oluyoruz. Memurların beklentilerinin karşılanmasını bekliyoruz. Bu bizim en öncelikli vazifemizdir. Tek tek bu çözümlerin nihayetlenmesi için masada güç sarf ediyoruz. Biz bu gücü üyemizden alıyoruz. Sizler sayesinde sesimiz gür çıkıyor. Siz de etkin şekilde destekçi olun bizlere. Hatta öne geçmek için çaba gösterin. İnanın biz de sizlere yardımcı oluruz o vakit.”
“Nevşehir İl Divan Toplantısı hayırlı olsun. Başta Nevşehir Şube Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Ağmanalmaz’a teşekkür ediyorum. Böyle bir toplantı için emeğini ortaya koyan Şube Yöneticilerine ve siz değerli katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Turan Çetinkaya, Aksaray Şube Başkanı Şaban Bülbül, Kayseri 1 no’lu Şube Başkanı Muzaffer Göksu, Kayseri 2 no’lu Şube Başkanı Talip Şahin, Kırşehir Şube Başkanı Hakan Koçpınar ile Büro Memur-Sen Yöneticileri, İlçe ve İşyeri temsilcileri katıldı.
Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Turan Çetinkaya da yaptığı konuşmada şöyle dedi: 
“Büro Memur-Sen Genel Merkezi olarak, “Her üyenin yönetici pozisyonunda yer almasından yanayız. Daha güçlü olmamız bu yönüyle şarttır. Bayan yönetici arkadaşlarımı çalışmalarda öne çıkmalarını çok önemsiyoruz. Rahatlarını ve evlerini bırakıp buralarda emek ve özlük hakkı savunmalarını yapmalarından dolayı kendilerini alkışlıyor, tebrik ediyorum. Üyemiz memnun ise, temsilcimiz güçlü ise o zaman büyük bir sendika olmuşuz demektir. Bu yolda ilerlemekten başka gayemiz yoktur. Rabbim çalışmalarımızda bizlere ve sizlere yardımcı olsun. Ev sahibi ve katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
Ev sahibi Büro Memur-Sen Nevşehir Şube Başkanı İsmail Hakkı Ağmanalmaz da, “Memurun güçlü sesi olmayı sürdüreceğiz. Nevşehir yerelinde, Türkiye genelinde yapmış olduğumuz çalışmalar ile Büro Memur-Sen ailesi olarak memurun yüzakı olacağız. Hizmet ve emeklerinden dolayı Genel Başkanım Sayın Vecdi Yanbaz Bey’e teşekkür ediyorum. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Turan Çetinkaya başta olmak üzere çevre illerden teşrif eden İl Başkanlarıma ve yönetici kardeşlerime, ayrıca tüm katılımcılarımıza davetimize icabet ettiklerinden dolayı şükranlarımı sunarım. Ayrıca, Özsüt işletmecisi Sayın Fatih Yakut Bey’e de bu mekanı bizlere açtığı, lezzetli ikramları ve kaliteli servislerinden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.
Toplantının ardından hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı.