Aile kurumunun toplumda taşıdığı değere işaret etmek ve aile müessesinin daha sağlıklı temeller üzerinde gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, yarım asırlık çiftler, çocuk ve torunları ile birlikte katıldılar. 
Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yarım asırlık çiftlerin genç nesillere uzun süreli evliliklerin nasıl olabileceğine yönelik önerilerinin yer aldığı video gösterisinin ardından konuşan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, değerlerin taşıyıcı ve koruyucu olan ailenin toplumsal mutluluk, hoşgörü ve barışında ana kaynağı olduğunu belirtti. Şımarmaz ; “Hayatın vazgeçilmez kurumu ve mukaddes değer olarak nitelendirdiğimiz aile; toplumun temel unsuru, değerlerimizin  taşıyıcısı ve koruyucusu,  toplumsal mutluluk, istikrar, paylaşma, yardımlaşma, dayanışma, barış, hoşgörü, sevgi ve saygının ana kaynağı,  milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin öğrenildiği  adeta bir okuludur. Sosyal bir varlık olan insan için toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekli ise bir toplum için de o toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu da o kadar hayati bir öneme sahiptir. Bu anlamda aileyi güçlendirme konusunda atılacak her adım da büyük bir öneme sahiptir. Zira güçlü aile yapısı ile güçlü toplum ilişkisi birbiriyle doğru orantılıdır. Unutulmamalıdır ki, ailenin sosyal açıdan desteklenmesi ve güçlendirilmesi, toplumsal dokunun güçlendirilmesidir. ”dedi.
Şımarmaz, Nevşehir Belediyesi olarak da ailenin toplumda taşıdığı önemi ortaya koyabilme adına geleneksel hale getirdikleri bir etkinlikle örnek çiftleri bir araya getirerek, onların tecrübelerini gençlere aktarmayı amaçladıklarını dile getirerek: “Nevşehir Belediyesi olarak Aile’nin toplumda taşıdığı önemi ortaya koyabilmek, günümüzün gençliğine daha sağlıklı aile yapısını tanıtmak ve bunları bir değer olarak geleceğimizi de kuşatmasına yardımcı olmak amacıyla bu etkinliği geleneksel hale getirdik. Evliliklerinin 50. Yılına ulaşan ailelerimizi onure etmek ve uzun süreli evliliklerin sırlarını yeni nesillere aktararak örnek oluşturmak için ailelerimizi burada misafir ediyoruz. Kendilerine aile kurumları içinde daha uzun yıllar geçirmelerini Cenab-ı Allah’ dan niyaz ediyoruz.” Şeklinde konuştu.
Etkinlikte daha sonra  evliliklerinin 50. Yılını dolduran çiftlere Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz tarafından Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan ve aralarında madalya ve teşekkür belgesi gibi çeşitli hediyelerin yer aldığı set takdim edildi. 
Daha sonra etkinlikte Nevşehir Belediyesi Halk Oyunları ekipleri gösteri sundu. Büyük ilgi gören gösterinin ardından,Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği Topluluğu, değişik yörelere ait türküleri seslendirdi.
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Aile Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen  etkinlik, yaklaşık 3 saat süre ile devam etti. 
Konser sonunda Halk Oyunları ekiplerinin yanı sıra Türk Halk Müziği Topluluğu üyelerine Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı tarafından teşekkür şilti takdim edildi.