Nevşehir'de Düğünlerin sık olduğu yaz döneminin sona ermesiyle birlikte altın fiyatlarında da düşüş yaşanmaya başladı. Piyasada 215 TL’ye kadar yükselen çeyrek altın, 205 TL’ye satılmaya başladı. 

Özaltın Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın, yaz sezonunda altının yüksek olmasının piyasaları biraz tedirgin ettiğini söyledi.

'10 LİRA GERİLEDİ'

Altın fiyatlarının yüksek olması nedeniyle düğün yapan vatandaşların ‘alalım mı, almayalım mı?’ kararsızlığında kaldığını ifade eden Özaltın, altının şuanda 130 TL’den 124 TL seviyelerine gerilediğini kaydetti.

'ŞİMDİ TAM ZAMANI'

Özaltın, düğün sezonunun yavaş yavaş geride kalması ve kış sezonuna girilmesinden dolayı altın satışlarının arttığını, altın fiyatlarının düşmesiyle piyasaların hareketlendiğini ifade etti.

Faruk Özaltın, Bundan sonra altın yatırımcılarının altın almalarında bir sakınca görmüyoruz. Çeyrek fiyatları 210-215 TL iken şuanda 205 TL’den satılıyor. Altın fiyatları düşünce çeyrekte düştü” diye konuştu.

Gurbetçiler Nevşehir Piyasasını Canlandırdı...

Özaltın Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın, Özellikle Gurbetçilerimizin gelmesi Nevşehir'de altın sektöründe canlanma yaşattı dedi. Nevşehirli gurbetçilerimizin yıllık izinlerini geçirmek için ülkemize dönmesiyle piyasada kıpırdanmalar yaşanmaya başladı. Düğünü olanlar düğünde takmak için, olmayanlar ya yatırım aracı olarak ya da aksesuar olarak kullanmak için altına yöneliyor. Bu da işlerimizin artmasını sağlıyor" dedi. 


Yaz sezonunda Nevşehir'e gelen gurbetçilerimizin altın piyasasına ciddi bir ivme kazandırdığını ifade eden Özaltın bu vesile ile Tüm Nevşehirli Hemşehrilerimizin geçmiş Kurban Bayramlarını bir kez daha kutluyor, Nevşehirli gurbetçilerimize teşekkür ediyor hayırlı yolculuklar diliyorum dedi.