Yıllar önce yol güzergâhından geçerken gördüğü Gülşehir’in hüzünlü ve güzel yüzüne hayran olan yazar, daha sonraları yazdığı romanda Gülşehir’de doğup büyüyen ve İstanbul’a Diş Hekimliği tahsili için giden bir genç kızın, Gülru’nun hikâyesini anlattığı romanın tanıtımını yine Gülşehir de yaptı.

Gülşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleşen tanıtım ve imza günü, ilçenin tanıtımına katkı sağlaması amacıyla Aziz Dimitrios Kilisesinde gerçekleşti. Yoğun ilgi gören romanının imza gününe katılan Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Kültürel ve sanatsal anlam da birçok projelerinin olduğunu belirtirken, bu tür faaliyetlere her zaman destek olacaklarını belirtti. Başkan Çiftci, roman yazarı İlter Yeşilay’a Gülşehir’e olan sevgisi ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yazar İlter Yeşilay ise yaptığı konuşmada, Anadolu’nun birçok yerini gezdiğini, Gülşehir’in kendisine ilham veren bir yer olduğunu belirtti. Yeşilay, bulunduğu süre içerisinde insanların sıcakkanlılığına şahit olduğunu, belediye başkanın kendilerine büyük destek olmasıyla tespitlerinde ne kadar haklı olduğunu anlattı.

Kitabının tanıtımını yapıp, konuşmasını şiirle bitiren İlter Yeşilay konuklara imzalı kitap dağıtmasının ardından program son buldu.