Vatandaşlarımıza Eski ev ve arsalarının paraları Belediye tarafından peşin ödeniyor. Tapular, Yazıhüyük Belediyesi adına kayıt altına alınıyor.Yazıhüyük Belediye Başkanımız Cengiz ÇAVDAR'ın  yaptığı açıklamada: Yol genişletme,Park yapımı ,Okul Yapımı ve Yeşil alanlarda kullanılmak üzere vatandaşlardan çarşı merkezindeki eski evlerin ve arsaların alımları Yazıhüyük Belediyesince kurulan Takdir Kıymet Komisyonunca belirlenen fiyatlar üzerinden peşin parayla alımları devam ediyor. Yazıhüyük Kasabasına şimdiye kadar 100'e yakın vatandaşımızla anlaşma usulüyle ev ve arsalar aldı.Hiç bir vatandaşımızı mağdur etmedik.
Herkesin malının bir değeri ve kıymeti var.

Bu anlayışla vatandaşlarımızı mağdur etmeden, Yazıhüyük Belediyemizinde  maddi çıkarlarını düşünerekten elimizi vicdanımıza koyarak çok güzel çalışmalara ekip arkadaşlarımla, personelerimle hep beraber imzalar attık.Yakın zamanda  yine 20 'ye yakın vatandaşlarımızdan anlaşma usulüyle, eski evlerini ve arsalarını peşin parayla satın aldık.Yol genişletme,Araç parkı,Kapalı Pazar yeri ve kasabamıza Lise yapımı için arsalar oluşturuyoruz.2 yıl içerisinde Yazıhüyük Kasabamızın çehresi tamamen değişecek. Kasabamıza Şehir planı oluşturuyoruz. Çarşımız,Pazarımız,Cadde ve sokaklarımız yani Kasabamız örnek kasaba olacak.  

Bu vesileyle; kasaba halkımıza da çok teşekkür ediyorum.Kasabamızda İş, yol oldumu akan sular durur.Kasaba halkımız  çalışmalarımızda herzaman yanımızda oldu.Çalışmalarımıza herzaman destek verdiler.Çalışmalarımızın çok hızlı ilerlemesinde halkımızın çok desteği var açıklamasında bulunmuşlardır.Ayrıca Bu güzel çalışmalarımızda  herzaman yanımızda olan AK PARTİ Hükümetimize,Nevşehir Milletvekillerimize, Ak Parti İl ve İlçe başkanlarımıza Teşekkür ediyorum açıklamasında bulundu.