Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük Kasabasında, Su şebekesi değişimi çalışmaları, Kurban Kesilerek Dualarla, tekbirlerle ilk kazma vuruldu.

Dua merasimine Yazıhüyük Belediye BaşkanıCengiz ÇAVDAR ,İller Bankası A.Ş. Kayseri Bölge Müdürü Sönmez ATA, Yapım İşleri Uygulama Şb. Müdürü Şinasi UZUN, İnşaat Mühendisi Mustafa YALTIR ve İmakel İnşaat Nak. Elk.San ve Tic.Ltd.Şti Sahibi Bülent ÇAĞLAR’ın Katılımıyla Kurban kesilerek dualarla kazı çalışmalarına başlandı.

İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez ATA Yazıhüyük Kasabası İçmesuyu İnşaatı yapım işinin 07.09.2015 tarihinde ihalesi yapılıp, 03.12.2015 tarihinde İmakel İnşaat Makina Elk.San ve Tic.Ltd.Şti sözleşmesi imzalanan işin mevsim şartlarından dolayı İnşaatına başlamak bu güne nasip oldu.

İnşallah bu yapım işinin 30.11.2016 tarihine kadar tamamlanarak İnşaallah Yazıhüyük Kasabasına 100 yılı aşkın süre Hizmet Edeceğini belirtmiştir.

Yazıhüyük Kasabasına 8 km uzaklıkta bulunan Bağlar Mevkiinden Kasabaya su verilecek. Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz ÇAVDAR yaptığı açıklamada: Yazıhüyük Belediyesi olarak kasaba içme suyunun A'dan Z'ye değiştirildiğini, Yeni Su deposu,Elektrik Tesisatı, 8 km Ana boru değişimi ve 49 km şehir içi şebeke değişimin de yapılarak çok kısa zaman içerisinde Yazıhüyük Kasabamız yeni içme suyuna kavuşacağını,yeni su deposunun ve yeni su şebeke hattının 20.000 nüfusa yeterli olduğunu ve Yazıhüyük Kasabasının 100 yıl su sıkıntısı çekmeyeceğini belirtmiştir.

Bu güzel çalışmalardan dolayı AK PARTİ Hükümetine, Nevşehir Milletvekillerine ,emeği ve katkısı bulunan herkese ayrı ayrı "TEŞEKKÜR"lerini belirterek Çalışmaların kasaba halkına hayırlı olması temennisinde bulunmuşlardır.