AK Parti Nevşehir İl Başkanı M. Ali Tanrıver, Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemizin demokrasi, istikrar ve kalkınmanın teminatı olacağına dikkat çekti.

İl Başkanı Tanrıver, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkemiz için uzun vadede ihtiyacı olan ileri demokrasi, istikrar ve kalkınmanın teminatıdır. Yeni anayasa sadece bir kişiye bir partiye bir makama hizmet eden değil, milletin tamamını kucaklayan milletin anayasası olacaktır. Türkiye'deki parlementer sistem adeta siyasi istikrarsızlığı kurumsallaştırma amacındadır. Siyasi istikrarsızlığın olduğu ülkede ekonomik büyüme, sosyal refah, adil gelir dağılımı ve kalkınma olamaz. Hak ve özgürlükler teminat altına alınamaz. Yeni sistem ile kısa süreli koalisyon hükümetleri, basit siyasi sebeplerden dolayı hükümetlerin güvensizlik oyuyla düşürülmeleri, vekil pazarlıklarının olmadığı daha istikrarlı ve güçlü yönetim oluşacaktır

Cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından ve çoğunluğun oyuyla seçileceği için gücünü halktan alacaktır. Hükümetin gücü, milletvekillerine veya parti içi delege hesaplarına bağlı olmayacaktır. Türkiye modeli Cumhurbaşkanlığı sistemi Tek Millet Tek devlet Tek bayrak Tek devlet üzerine kurtulacaktır. Bu değişiklik ve yenilik Türkiye için bir seviye atlama anlamına gelecektir..Bunun zamanı mıdır diye soranlara Tam zamanıdır diyoruz. Dünya ve ülkemizin yer aldığı coğrafi bölge değişim ve dönüşüm döneminde. Bu insanlık tarihinin en önemli süreçlerinden biridir. 1990'lardan beri ise 3. Tarihi büyük devrim içindeyiz..Bugün dünyada ve bölgemizde yaşananların hiç birisi bugünün sorunu olmayıp 20.yy başında hesabı kapatılmayan defterlerin sorunudur. Türkiye ve dünya bu sorunlarla meşgul. Tam da bu dönemde biz de kendimizi, ülkemizi yeniden inşaa etmek mecburiyetindeyiz. Tarihi fırsatı hep beraber yakaladık.. İnşallah ülkücü, milliyetçi, cumhuriyetçi, devletçi ve bu ülkeyi seven tüm kardeşlerimiz ile bunu başaracağız” diye konuştu.