Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 16 Nisan tarihinde evet oyu vereceklerini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirenlere cevap verdi.
Ürgüp Belediyesi Sinema Salonunda düzenlenen programa eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın yanı sıra AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yıldız, burada yaptığı konuşmada 16 Nisan tarihinden sonra Türkiye’nin baharı yaşayacağını ifade ederken, ’MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli’nin kafasına taş mı düştü’ diyenlere de cevap verdi. Yıldız, “Üç hafta sonra bugün bir pazar gününde inşallah sükunet içerisinde vatandaşlarımızın tercihlerinin sandıklardan akşam üstü sayacağımız ve hemen hemen bir buçuk saat sonra net sonuçlar alacağımız bir akşama inşallah yaklaşıyoruz. Bu Türkiye’nin nisan ayında baharı olacak. Şimdi soruyorlar. ’Sayın Bahçeli’nin başına tuğla mı düştü de daha önce hayır diyordu şimdi evet diyor’ diye. Değerli kardeşlerim Sayın Bahçeli’nin başına tuğla düşmedi ama başkent Ankara’nın başına bomba düştü. O bombalardan sonra Sayın Bahçeli bir devlet sorumluluğu ile beraber bunun bir parti meselesi olmadığına bunun yalnızca bir şahıs meselesi olmadığına bu ülkenin istikbali ve istiklali ile alakalı olduğuna karar verdikten sonra evet dedi” şeklinde konuştu.
Galatasaray takımına da yüklenen Yıldız, "Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüpten ihraç edilmemesi şehitlerimize ve gazilerimize hakaret olduğunu bilmeliler" dedi.
Yıldız, “Dün Galatasaray’ın almış olduğu o kararın büyük bir üzüntü ile ülkemizde karşılandığını kendi taraftarları da dahil olmak üzere karşılandığını biliyoruz. FETÖ ile beraber olan kişilerin, onlara hürmetlerini saygılarını esirgemeyen kişilerin üyeliklerinin düşürülmesi ile alakalı karara ret verdiler. Bu toplum vicdanını yaralayan, zedeleyen ve bizim bir kez daha minnetle şükranla anmış olduğumuz şehitlerimize en büyük hakaret olduğunu bilmemeliler. Üç bine yakın yaralanan gazimize büyük bir hakaret olduğunu bilmeliler. Siz nerede yaşıyorsunuz. Türkiye’de yaşıyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullandı.