Kızılcagün isimli Yerel bir internet tv'de, Taner Topçu'nun sunduğu Gizlenenin Peşinde'de bu hafta Hacı Bektaş'ın mezarı nerede? konusu konuşuldu… Program konuğu, Polatlı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Kurt...Programda Velâyet-nâme-i Hacı Bektâş-ı Velî kitabı incelemesi, Fatma bacı, Karacaahmed, Sulucakarahöyük ve Hacı Tuğrul isimlerinin tarihteki önemi ve Polatlı’nın tarihimizdeki önemli rolü konuşuldu.

Ankara'da yayın hayatını sürdüren Kızılcagün isimli Yerel bir internet tv kanalında, Taner Topçu’nun sunuculuğunu yaptığı bir programa katılan Polatlı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Kurt, Hacı Bektaş Veli’nin mezarının Polatlı’da olduğunu, Velayetname’de bununla ilgili çok sayıda bilgiye rastladığını, Velayetname’de ismi geçen çok yerin ve kişinin (Karacaahmet-Tapduk Emre-Fatma Bacı-Çile Dağı-Hacı Tuğrul-Kara Höyük-Tekke-Bacı Köyü) Polatlı’da bulunduğunu iddia etti.

Konuyu akademisyenlere ve tarihçilere açtıklarını ancak pek ciddiye alınmadıklarını belirten Murat Kurt, bilim insanlarının, tarihçilerin, ve akademisyenlerin konuyu incelemelerini istedi.

Hacı Bektaş Veli’nin mezarı Polatlı’da olduğu İddiası Nevşehir Hacıbektaş'tan büyük tepki topladı. Yapılan yorumlarda; Velayetname eserinin büyüklüğü elbette tartışılmaz ancak Hacı Bektaş Veli’yi anlamak ve tanımak için tek başına yeterli değildir. İddiada bulunan Polatlı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Kurt’un bir eserin içinden seçtiği 5-6 kelime ile Hacı Bektaş Veli’nin mezarının Polatlı’da olduğunu savunması veya iddia etmesi tamamen hayal ürünüdür.

Ömrünü Hacı Bektaş Veli’nin hayatını araştırmaya adayan; Baki Öz, Fuad Köprülü, John Kingsley Birge, İrene Melikoff, Bedri Noyan, Abdülbaki Gölpınarlı ve isimlerini burada sayamadığımız değerli şahsiyetlerin yapıtlarında, ”Hacı Bektaş Veli’nin Mezarı Polatlı’da mı?” sorusana hiç rastlanmaması bahse konu iddiaları tamamen çürütmüştür.

Hacı Bektaş Veli ile ilgili yeterli bilgi birikime sahip olmayan şahısların bu tür iddiaları bizleri derinden üzmektedir.

Hacıbektaş'ın ilçe olduğunu bile bilmeden...

Şimdiye kadar turizm gelirlerini artırmak için belediyelerin çeşitli yollara başvurduğuna şahit olmuştuk ancak böylesini ilk defa duyduk. Tarihi televizyon dizilerinden öğrenenlerin, Hacıbektaş ilçesine kasaba diyenlerin, hasbelkader eline geçen Velayetname’yi bu şekilde yorumlamasının gayet normal olduğunu düşünüyor ve konu ile ilgili yorumları okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz.

Kaynak: HaberHacıbektaş.Com