Yunanistan vizesi alımında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır fakat bu konular belirli kurallara bağlı değildir. Bu nedenle bizler sizlere açıklık getirmek adına, Yunanistan vizeleri hakkında sizlere ışık olacak bu makaleyi hazırladık. Deneyimlerimiz ve profesyonel işimizin ışığında sizlere tavsiyede bulunabiliriz. Konsoloslukta sizleri neler bekliyor? Vize görüşmelerinde dikkat etmeniz gereken konular neler? Hepsi yazımızda.

Yunanistan Vizesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kesinlikle Yunanistan vizesi başvuru formu ve dilekçe danışmanlarımız tarafından hazırlanmakta ve imzanıza sunulmaktadır. Fakat seyahat edeceğiniz tarihten en az 2 ay öncesinden vize başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında ve özel günlerde Yunanistan Konsolosluğunda çok yoğun kalabalıklar yaşandığından başvurularınızı en geç seyahat tarihinize 15 gün kala başlamanıza fayda görüyoruz. En önemli nokta ise başvurunun şahsen yapılması gerektiğidir. Çocuklarınız ile birlikte bir seyahat yapacaksanız, her birey için ayrı ayrı dosyalarınız oluşturacaktır. Bu da ayrı ayrı başvuru formları demektir. Pasaportunuzun sağlam ve yıpranmamış olması gerekir. Yıpranmış kötü durumda olan pasaportlar maalesef ki sınırdan geri çevrilebilmektedir. Bu nedenle pasaportunuzun yıprandığını düşünüyorsanız, en yakın emniyet müdürlüğünde yeniletme işlemi yapabilirsiniz. Pasaportunuzun geçerlilik süresini özellikle kontrol etmeli ve seyahat yapacağınız süre içerisi kapsadığından emin olunuz. Mülakata çağrıldığınız takdirde, yetkililerin sorularına karşı doğru cevaplar vermeniz de önem arz etmektedir. Mülakatların amacı yalnıza, ülkeye seyahat edecek olan yabancıların seyahat koşullarını sağlayıp, sağlamadıklarını ölçmektir. Kesinlikle Yunanistan vizesi başvuru formu Mülakat sırasında, yetkililere davranış biçiminiz önemlidir. İyi bir izlenim bırakmanız gerekmektedir. Başvurularınızda eksik belge bulunmaması için tüm çalışanlarımız titiz bir şekilde işlerini profesyonelce yerine getirmektedir.
Seyahat etmek istiyor fakat bir işiniz bulunmuyorsa ve seyahat ücretlerini karşılayamayacak durumda iseniz göçmen olarak vize alabilme şansınız çok düşüktür. Bu nedenle seyahatinizin öncesinde gerekli olan ücretleri düşünerek, bu yönde kendinizi ayarlamanız gerekir. Pasaportunda KKTC giriş ve çıkış damgası olan Türk vatandaşlarımız Yunanistan vizelerini alırken sorun yaşayabilirler. Bu nedenle KKTC seyahatlerinizde yalnıza TC kimlik numaranızı kullanmanızı öneririz.

Yunanistan Vizesi Ücreti Ne Kadar?
Ortalama olarak, Yunanistan vize başvurusu süresi 5 iş günü sürmektedir. Tabii ki Yunanistan Konsolosluğunun bu süreyi kısaltma veya uzatma yetkisi de bulunmaktadır. 2014 yılından itibaren (Eylül), tüm Schengen ülkelerine vize başvurularında parmak izi şartı getirilmiştir. Eğer Schengen vizeniz 2014 Eylül ayından sonra alındıysa parmak izi vermek durumundasınız. Pasaport sırasında verilen parmak izini Konsolosluklar kabul etmemektedir. Yunan Başvuru Merkezinden (ikamet ettiğiniz ile bağlı olarak) direkt vize randevusu almanız gerekiyor. Vize danışmanlarımız ise en yakın tarihe sahip olan randevuyu hızlı bir şekilde sizler için alarak, sizlere bu süre zarfından desteklerini esirgemiyorlar. Yunanistan Vizesi ücreti 2018 fiyatlarını öğrenmek ve aklınıza takılan başka sorular için danışmanlarımıza iletişim bilgilerimiz üzerinden veya mail adresimizden ulaşabilirsiniz.
Kaynak : http://babursahvizeofisi.com