Nevşehir İlim Yayma Cemiyeti, ilimizde Üniversite eğitimi gören kız öğrencilerinin barınacağı 150 öğrenci kapasiteli kız yurdu inşa edecek.
İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ahmet Avlanmaz, söz konusu kız yurdu projesi için arsa tahsisi aşamasına ulaşıldığına dikkat çekerken, en kısa zamanda yurt binasının inşaatına başlanacağını ve 2017/2018 eğitim öğretim dönemine yurt binasının yetiştirileceğini söyledi.

İlimizde çeşitli nedenlerle bazı öğrenci yurtlarının kapatılmasıyla birlikte özellikle mütedeyyin ailelerin ilimizde öğrenim gören kız çocuklarının büyük bir mağduriyet yaşadıklarını da söyleyen İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Avlanmaz, geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde bu öğrencilere yönelik 3 ayrı, 18 öğrenci kapasiteli öğrenci evi açıklarını, söz konusu öğrenci evlerinin tüm ihtiyaçlarının Cemiyet aracılığıyla karşılandığını da dile getirdi.

İlim Yayma Cemiyetinin ilimizde hayata geçirmeyi planladığı kız yurdu projesi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin hemen yanında ve 3 bin 500 metre karelik alan üzerinde yapılacak.