Başarılı hizmetler ile anılan Gülen Cemaatinin nasıl oldu da siyasete veya daha doğrusu siyasetteki oyunlar, kumpaslar, ……. Lara bulaştığını anlamak için bu cemaatin geçmişini ve son dönemdeki yapısal değişimini iyi anlamak gerekir.

Gülen Cemaatin geçmişi ve içindeki yapılar:

1: Hizmet Grubu:
Bu gruptaki insanlar cemaatin temel taşlarını uluşturan kişilerdir. Bunlar sayesinde Cemaat yıllar boyu iman, inanç ve fedakârlıklarla toplumda değer kazanıp saygın güçlü bir cemaat haline gelmişti. Gece gündüz demeden yurt dışında ve içinde okullarda, yurtlarda, sağlık merkezlerinde, fakır ailelere verdiği burslar gibi birçok girişimlerde başarılı kazanarak toplumun güvenini ve saygınlığını kazandılar. Böylece toplumda daha çok gündeme gelip, daha çok güçlendiler. Bu gruptaki kişiler cemaatin çoğunluğunu uluşturup, siyasete bulaşmayan, siyaset oyunlarını, kumpasın ne olduğunu anlamayan sadece inançla, takva ile kendilerini Allah adamış insanlardır.

2: Güç, siyaset, rant, ….Grubu:
Cemaatin toplumda gücünü ve konumu görüp
Ahiret için değil, dünya için
Hizmet için değil, geleceği yatırım için
İman ve takvaları ile değil, maddi menfaat ve konum yükselmeleri için çalışan bazı kişiler, amellerini gerçekleştirmek için cemaate doğru yöneldiler.
Böylece yavaş yavaş Cemaate girmeye başladılar. Cemaat güçkazandıkça bu grubun iştihasını daha çok kabarttı. Bu grup cemaate girerek cemaati kendi istekleri,  amaçları, menfaatleri için kullanmaya amaçlıyorlardı. Çok azınlıkta olup ancak yapı gereği daha güçlü olan bu grup cemaati kendi istekleri doğrultusunda kullanmaya çalışmaya başladılar. Bu aşamadan sonra zaten herkesin bildiği olaylar. Artık cemaat içindekiçoğulluğun yaptığı hizmetlerle değil bu azınlığınyaptığı oyunlar , kumpaslarla,……anılmayabaşlandı. Bu grup hem cemaatin çoğunluğunu uluşturan hizmet grubunu mağdur etti hem hükümeti hem Türkiye’yi.
Böylece cemaat kökenli olmayan kişilerin kontrolsüz girişlerine müsaade eden cemaat en büyük hatasını yaptı. Ve bunun sonucunda Türkiye, AKP hükümeti, ….. Kader bu cemaatin çoğunluğunu uluşturan hizmet grubu da bu azınlık grubunun mağduru olarak zarar gördü.
17-25 Aralıkgirişimleri ile siyaseti ele geçirmeye çalıştılar. Ancak başaramadılar. Bu başarısızlıksonrasındaartık kendi amaçları ve amelleri için cemaatini kullanamayacaklarını anlayan bu kişiler yeni arayışlara girdiler.

Peki, nedir bunların yeni arayışlar?

Söylentilere ve idealara göre bu gruptaki kişiler son dönemde, ‘’Bizi cemaat kullandı, biz bilmedik, biz anlamadık, 17-25 Aralıktauyandık, neler olduğunu anladık’’söylemler ve savunmalar yaparak kendi amaç ve amellerini gerçekleştirmek için yeni arayışlar peşindeler.
Bu gruptaki kişilerin amellerini ve amaçlılarını gerçekleştirmek için güçlü bir yapıya ihtiyaçları olmaktadır. Böylece hem amellerini ve amaçlarını gerçekleştirsinler hem geçmişte yaptıklarını unuttursunlar. Bu amaçla son dönemde söylentilere ve idealara göre bu gruptaki kişiler AKP ye yönelmişler.
Sadece dünya için çalışan, rant, güç peşinde olan, her oyuna baş vuran, sadece kendi konumları, menfaatleri için çalışan bu gruptaki kişilerekarşı AKP çok dikkatli olması gerekir. Düne kader cemaati kullanmayaçalışanlar ve ona zarar verenler. Buğunda kendi amelleri içinAKP’yi kullanmaya çalışıpböylece AKP’yi içerden zarar verecekler.

Buradasorulması gereken soru: Mücadele hangi grubu içermeli? Hizmet grubu mu? Yoksakumpasçı, rantçı, dünya menfaatleri için her şeyi feda eden grubu mu?