Bilindiği gibi Birleşmiş Milletler 1990 yılında, 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü olarak belirlemiş olup o tarihten bu yana 1 Ekim Ülkemizde ve dünyada ”Dünya Yaşlılar Günü” olarak kutlanmaktadır.

 Yaşlılarımız geçmişten günümüze uzanan ve geleceğimizi aydınlatacak olan ışık kaynaklarımızdır. Yaşlılarımızın, emeklilerimizin huzur ve mutlulukla geçirecekleri bir yaşlılık dönemi sağlamak toplumdaki herkesin en önemli görevidir.

 Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi; “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.”

 Her bireyin kendisinin de yaşlanacağını her zaman hatırında tutması gerekir. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir.

 Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği olarak, bizleri bugünlere getiren ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımızın ve emeklilerimizin, Yaşlılar gününü kutluyor, mutlu ve huzurlu günler geçirmeleri temennisiyle sağlık ve afiyet diliyoruz.