Stajyer ehliyet dönemi başlıyor. İlk defa ehliyet alacak sürücü adaylarının, yeni gelecek olan stajyer sürücü sistemine kalmamaları bugün herhangi bir sürücü kursuna sınav başvurusu yapmaları gerekiyor.  

Özel Okul Teşvikinde Bugün Son Gün

Özel okul teşviği almak isteyen öğrencilerin tercih yapması gereken süre bugün bitiyor.

Özel okul desteği için başvuranlardan 661 bin 233 öğrencinin puanı hesaplandı. Ancak bu teşvik alacakları anlamına gelmiyor. Öğrenciler okul tercihi de yapacaklar, tercihler Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden alınacak. Okula teşvik alacak öğrenci sayısından çok başvuru olursa puanlara göre sıralama yapılacak. Sonuçlar 11 Eylül'de açıklanacak. 14-21 Eylül tarihleri arasında nakil ve kesin kayıtlar tamamlanacak.

Öğretmen Ataması Başvurusunda Bugün Son Gün

Ağustos 2015 öğretmen atamaları başvurusu yapmak isteyen öğretmen adayları için bugün son gün. İnternetten yapılacak başvuruların il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatılma süresi bugün sonlanıyor. Atama sonuçlarının ise 15 Eylül tarihinde açıklanacak.

Seçmen Listeleri Bugün Kalkıyor

1 Kasım seçimlerinde oy kullanacak vatandaşların ikamet ettikleri mahalle muhtarlıklarında asılı olan seçmen listeleri bugün kalkıyor. Vatandaşların kontrol edip, isimlerin olmaması durumunda ise nüfus il müdürlüklerine başvuru yapacakları son tarih bugün bitiyor.