Kültür Bakanlığı Halk Şairlerinden, Ürgüp Fm’in sahibi ve yönetim kurulu başkanı Ayşe Paslanmaz önderliğinde her sene düzenlenen geleneksel uluslar arası Kapadokya şiir şöleninin onuncusu büyük bir coşkuyla 14 Kasım 2014 tarihinde Nevşehir Lisesi’nde gerçekleştirildi. Türkiye´nin farklı yörelerinden gelen 25 şairin katıldığı şiir şölenine Vali Vekili Sayın Vural DEMİRTAŞ, Belediye başkan yardımcısı Sayın Yusuf KAYA, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Osman ŞİMŞEK, davetliler, veliler ve öğrencilerimiz katıldı. Görkemli şekilde kutlanan şiir şöleni, 14 Kasım cuma günü başlayıp 16 Kasım pazar gününe kadar devam etti.
10. Kapadokya şiir şöleni kapsamında Nevşehir Lisesi öğrencileri arasında yarışma düzenlendi. Öğrenciler şiir yazma, şiir okuma ve Türk halk müziği ses yarışması olmak üzere üç kategoride yarıştı. Nevşehir Lisesinde ödül almaya layık görülen öğrenciler.
Şiir yazma yarışması ödül sahipleri
Yarışma birincisi Nur Pelin Başbuğ
Yarışma ikincisi Elif Gedik
Yarışma üçüncüsü Gamze Nur Doğan
Şiir okuma yarışması ödül sahipleri
Yarışma birincisi Gökçe Bayram
Yarışma ikincisi Beytullah Küçüktüfekçi
Yarışma üçüncüsü Ayşegül Değerlier
türk halk müziği ses yarışması ödül sahipleri
Yarışma birincisi Mine Çağlar
Yarışma ikincisi Gülden Tutan
Yarışma üçüncüsü Hilal Yiğit

Ürgüp fm tarafından düzenlenen yarışma sonunda ödül töreni 14 Kasım 2014 cuma günü Nevşehir Lisesinde gerçekleştirildi. Dereceye giren Nevşehir Lisesi öğrencilerine: Plaket, takdir belgesi, madalya ve birincilere  altın takdim edildi.

10. Düzenlenen şiir şölenini okulumuzda yapan Ürgüp fm ailesine, yarışmaya öğrenci hazırlayan öğretmenlerimize, yarışmaya katılan ve başarılı olan öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz. (Nevşehir Lisesi)