Ülkemizde son günlerde dolar kurundaki artışın önüne geçilebilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak veren Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanlığı iki gün sürecek bir kampanya düzenleyecek.
Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, dolarda artışın önüne geçilebilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çağrısından yola çıkarak 04 ve 05 Aralık tarihlerinde açık bulunacak olan pazaryerinde bu kampanyanın gerçekleştirileceğini söyledi.
Kampanya çerçevesinde 100 dolar bozdurup fişini getirene Nevşehir Pazarcılar odası başkanlığının 5 TL’lik Pazar alışverişinden ücret alınmayacağını kaydeden Özmen, Nevşehir’in bünyesinde Türkiye’nin en çok dolar bulunduran illeri arasında yer almasınında bu kampanyayı düzenlemelerinde önemli rol oynadığını dile getirdi.
İki gün süreyle kampanyaya Nevşehir halkından ilgi göreceğine inandıklarını da söyleyen Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrıyla birlikte ülke genelinde doların ateşini söndüreceğimiz kanaatindeyim. Nevşehir’de de bu tür kampanyalar düzenlenerek halkımızın Türk Lirasına veya altına yönlendirilmesi sağlanabileceğini düşünüyorum” dedi.