NEVŞEHİR(MHA) 2015/7510 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün ilgili genelgeleri gereğince İlimiz sınırları içerisinde meydana gelen tabii afetlere karşı üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin Valilik Oluru ile oluşturulan İl Hasar Tespit Komisyonu toplandı.

Toplantıda ilimizde 05-11-23 Nisan 2015 tarihlerinde meydana gelen don afetinin meyve ağaçlarında meydana getirdiği zararlar ve hasar tespit çalışmaları değerlendirilerek zarar oranlarının Nevşehir Merkez İlçe de  Kayısı ve badem ağaçlarında % 80, Erik ve kiraz ağaçlarında % 60 ve Ceviz ağaçlarında % 40 oranında olduğu belirtilmişti.

Bu doğrultuda, Nevşehir İl merkez köy ve kasabalarında gerekli duyuruların yapılarak Kayısı, Badem, Erik, Kiraz ve Ceviz ağaçları zarar gören, Çiftçi kayıt Sistemine kayıtlı ve borç ertelemesi talebinde bulunan çiftçilerin müracaatlarının 13 Mayıs 2015 tarihinde başlanıp 11 Haziran 2015 tarihi mesai bitimine kadar alınmasına karar verildi.

Toplantı sonucu bir açıklama yapan Komisyon Başkanı Hasan Kayhan; İl Hasar Tespit Komisyonu Kararı  gereğince  Kayısı, Badem, Erik, Kiraz ve Ceviz ağaçları zarar gören ve bu zarar doğrultuda T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesi  talebinde bulunan, Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlı üreticilerin mağdur olmamaları için en son 11 Haziran 2015 tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü ile kredi kuruluşlarına müracaat etmeleri yönünde uyarıda bulundu.