112 İstasyonları Mahkemelikmiş

NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz günlerde Derinkuyu ve Kaymaklı yerleşim merkezlerinde bulunan 112 ASH istasyonlarının birinin daha teslim alınmadan dökülmeye başladığını, diğerinin de henüz açılamamakla birlikte bazı uyanıkların otoparkı haline geldiğini fotoğrafları ile kamuoyunun gündemine sunmuştuk.

Konuyla ilgili il sağlık Müdürlüğü basın biriminden bir açıklamada yapıldı. Açıklamada sez konusu 112 ASH istasyonlarının müteahhit ile karşılaşılan sorun nedeniyle halen mahkemelik olduğu ve hukuki sürecin tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

“Hizmete Açılmadan Dökülmeye Başladı” başlıklı haberimize ilişkin açıklamada “Haberde teslim alınmadığı belirtilen 112 Acil Sağlık Hizmetleri (ASH) İstasyonları Sağlık Bakanlığı tarafından değil hibe yoluyla yapılmıştır. Hibe yaptıran firma ile müteahhit arasındaki anlaşmazlığın yargıya intikal ettirilmesi nedeni ile teslim gerçekleşmemektedir. İstasyonların Sağlık Müdürlüğümüz tarafından teslim alınması için hukuki sürecin tamamlanması beklenmektedir” denildi.