NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Ocak ayının son günlerinde başlayan ve bu ay sonuna kadar devam edecek olan Esnaf ve Sanatkar odalarındaki seçimlerde şu ana kadar 11 odanın genel kurulu tamamlandı. Odaların büyük bir bölümünde mevcut başkanlar yeniden göreve seçildi.

Mart ayına bırakılmadan bu ay sonunda tamamlanacak olan esnaf ve sanatkarlar odalarında 3’ü il merkezinde 8’i ise ilçelerde bulunan esnaf odalarında yapılan olağan genel kurulların çoğunda mevcut oda başkanları tek liste halinde seçime girerken, il merkezli Sebzeciler, Meyveciler, Seyyar Pazarcılar odasında ve Bakkal ve Bayiler Odasında iki aday çıktı. Berberler ve Kuaförler odasında ise Cengiz Taşhan yeniden tek liste halinde göreve seçildi.

İlçelerde en çok adayın çıktığı oda Ürgüp Esnaf ve Sanatkarlar odası Seçimi oldu. Bu odada yapılan olağan genel kurulda esnaf odaları seçimlerinde ilk kez 4 aday birden çıktı. Kazanan isim daha önce yönetim kurulu arasından göreve seçilen Süleyman Özaşık oldu.

Nevşehir il merkezi ve ilçelerde yapılan genel kurullarda göreve seçilen isimler Şöyle :

Nevşehir Berberler ve Kuaförler Odası     Cengiz Taşhan

Nevşehir Bakkal ve Bayiler Odası             Yaşar Göncü

Nevşehir Sebzeciler ve Seyyar Paz Odası  Selim Özmen

Acıgöl Esnaf Sanatkarlar Odası                  Adem Özcan

Acıgöl Şoförler ve Otomobilciler Odası     Bayram Ali Adıgüzel

Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası            Kemal Çelik

Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası          Ahmet Şahin

Hacıbektaş Şoförler ve Otomobilciler Od. Süleyman Yılmaz

Kozaklı Şoförler ve Otomobilciler Odası  Osman Ünal

Ürgüp Esnaf ve Sanatkarlar Odası             Süleyman Özaşık

Ürgüp Şoförler ve Otomobilciler Odası     Şaban Ulusoy

11 Esnaf ve Sanatkar odasında yapılan olağan genel kurulların ardından il genelinde bu ay sonuna kadar 13 oda da daha genel kurul heyecanı yaşanacak. 11 oda da yapılan olağan genel kurulun ardından 2009 Oda seçimlerinin ardından Sebzeciler Odası Başkanı Osman Güneri tekrar aday olmaması nedeniyle, Avanos esnaf odası başkanı Mesut Yıldırım Kalaba Belediye Başkan adaylığı nedeniyle görevinden istifa etmesi nedeniyle, Ürgüp esnaf odası başkanı Bahtiyar Fidan görevinden istifa etmesi nedeniyle yeni oda başkanları listesinde yer bulamadı.