Bugün 14 Şubat. Dünya genelinde insanlar bugünü sevgililer günü olarak adlandırıyor. Peki bunun geleneklerimizde, inançlarımızda karşılığı nedir? Sevgililer Günü tarihçesi nasıl gelişmiştir?

Her yıl Şubat ayının 14. günü Avrupalılar tarafından Valentine’s Day, dilimizdeki karşılığıyla Sevgililer Günü olarak adlandırılmaktadır. Avrupa’da başlayan bu akım günümüzde farklı gelenek ve inançtan insanları da etkisi altına almıştır.

Sevgililer Günü’nün inancımız çerçevesinde karşılığının ne olduğunu Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çelik,  değerlendirdi.

“HER GÜN SEVGİ SÖZCÜKLERİYLE HİTAP ETMELİ”

‘Sevgiyi ifade etmek için belirli bir gün ile sınırlandırmak doğru değil’ diyen Çelik,  “Keza anneler günü, babalar günü. Sadece yılın belirli günlerinde değil her gün sevgi sözcükleriyle hitap etmeli, her an varlıklarına şükretmeliyiz. Dinimiz, sadece belirli günlerde değil her zaman sevgiyle konuşmayı, saygıyla davranmayı emreder” hatırlatmasında bulundu.

“NİKAHSIZ BİRLİKTELİĞİN GÜNÜ OLMAZ”

Nikahsız birlikteliğin günü olamayacağını ifade eden Çelik,  “Aralarında nikah bulunmayan kadın ve erkeğin sevgili adı altında birlikteliği doğru değildir. Ancak meşru zeminde tesis edilmiş, dini ve resmi kaideleri yerine getirilmiş birlikteliğin çiftlerine sevgili, sevgiyle bağlananlar diyebiliriz. Evli çiftlerin de bugüne özel bir kutlama doğru bulmuyorum. Batılılar tarafından gelenek haline getirilmiş ve ‘14 Şubat Sevgililer Günü’ adı verilmiş böyle bir gün kutlamanın bizim dinimizde karşılığı yoktur. Çünkü bizim dinimiz, öncelikle meşru birlikteliği ve evli çiftlere de belirli günlerde değil her gün, her an sevgi ve saygıyla davranmayı emreder” dedi. 

496 - Sevgililer Günü, 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır.

KAYNAK: AjansHaber

SELAM OLSUN EN SEVGİLİYE… .SEVGİLİLER SEVGİLİSİ Hz.MUHAMMED(SAV).e ….ONUN ÖNDRELİĞİNDE MEYDANA GELEN SEVGİYE….