Avanos’ta  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri kapsamında Avanos Kaymakamı Muhammed Sait BAYTOK ve İdari personel ve Siyasi Parti Temsilcileri  Mahmat Köyünde şehitlerin kabirleri ziyaret edilerek dua edildi.

15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızmış bir grup Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu tarafından gerçekleştirilen ve milletin üzerine kursunve tank mermileri  yağdıran kanlı darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Avanos’tada  etkinlikler başladı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde tüm illerde eş zamanlı olarak düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri kapsamında şehitleri yâd etmek için Mahmat Köy Mezarlığında medfun bulunan şehitlerimiz 1995 yılında Hakkaride Şehit Düşen Murat KOÇ, 2010 Yılında Hakkaride Şehit Düşen Turgay YILMAZ için  bir anma programı yapıldı.

Katılımın yoğun olduğu anma etkinliğine Avanos Kaymakamı Muhammed Sait BAYTOK, Avanos İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Yüzbaşı Onur GÜVEN,Ak Parti Avanos İlçe Başkanı Ahmet Fatih KESALve Yönetim Kurulu Üyeleri, Avanos İl Genel Meclis Üyesi Şaban TOPUZ, Avanos Belediye Başkan V. Ahmet GEDİK,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet BERK , İlçe Nüfus Müdürü İbrahim ERTÜRK , Avanos Kaymakamlık Yazı İşler Müdürü Nihal OSAN , Avanos Kütüphane Müdürü Nuray ÖZDEMİR , Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kerem YILMAZ , Malmüdürü Erdoğan BAŞKAN ,Avanos İlçe Sağlık Müdürü ve Devlet Hastanesi Başhekim Adnan KAKİLLİ, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Osman ŞAHİN , İlçe Tarım Müdürü Bülent ÇİFTÇİ , ve İlçe Tapu Müdürü Veli OKUR , Avanos İlçe Müftüsü Mehmet FİDAN , Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal ÇELİK katıldı.

Avanos Kaymakamı Muhammed Sait BAYTOK , şehit aileleri ile tek tek yakından  ilgilendi.  Şehit Turgay YILMAZ Ailesi Gülsüm – Abdulkadir YILMAZ, Şehit  Murat KOÇ Ailesi Kiraz – Hasan KOÇ aileleri ise oğullarının,  kabri başında dua etti. Saat 11.00’da başlayan programda Avanos İlçe Müfütüsü Mehmet FİDAN tarafından Kur’an Tilaveti okundu. şehitlerin Kabri Başında  dua etti. kabre çiçek bırakıldı.

Mahmat Köyü Şehitliği Ziyareti Sonrası Avanos İlçe Kabristanlığınıda  1998 yılında Trafik Kazasında hayatını Kaybeden Polis Memuru Mustafa SELLİER Kabri başında anılarak Kaymakam BAYTOK tarafından kabrine kırmızı Karanfil bırakıldı.

Avanos Merkez Camiinde Öğle Namazı öncesi Mevlit okunarak Kuran Tilaveti gerçekleştirildi Şehitlerimiz için duanın ardından Avanos Kaymakamlığı tarafından  Bütün Avanos Halkının davetli olduğu yemek ikramında bulunuldu.

Yemeğe katılan vatandaşlar Kaymakam BAYTOK’a teşekkür ederek Şehitlerimiz için Allah’tan Rahmet dilediler. Bir daha Allah bu Memleketimize 15 Temmuz lar yaşatmasın temennisinde bulundular.

Kaymakam BAYTOK’ta vatandaşlarımıza Şehitlerimiz için Ülkemizin Birlik ve Beraberliği için düzenlenen etkinliklere katılarak sahiplenilmesinden dolayı teşekkürlerini iletti.


Haber: Kemal Çelik - Kızılırmak Gazetesi