Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğüne karşı  Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe kalkışması nedeniyle TBMM tarafından kabul edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de başladı. Bu kapsamda ilk etkinlik, Nevşehir Şehitlik Parkı’nda gerçekleştirildi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz,Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak,İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi ’nin yanı sıra daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler ile yakınlarının katıldığı etkinlik,  15 Temmuz şehitleriyle tüm şehitlerimiz  için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı.

Altınoluk Camii İmam Hatibi Ramazan Öz’ün Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk dua yaptı.

Nevşehir Belediyesi Vatan Şehitliği Anıtı’nın ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz Darbe girişimin fotoğraflarla anlatıldığı fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından etkinliğe katılan protokol,Kaldırım Mezarlığındaki 6 şehidin mezarını ziyaret ederek ,mezarlara gül bıraktı ve şehitler için dua etti.

Şehit ailelerinin de katıldığı şehit mezarlarının ziyaretinin ardından Kurşunlu Camiinde, 15 Temmuz günü darbeci FETÖ mensuplarınca hunharca şehit edilen vatandaşlarımız da  olmak üzere, yasa dışı terör örgütlerince şehit edilen asker,polis ,korucu ve tüm sivillerin ruhuna bağışlanmak üzereMevlid-i Şerif okutuldu.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle  Mevlid-i Şerif’e katılanlara Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gazileri Birimince Öğle Namazı sonrasında Kurşunlu Camii bahçesinde çeşitli ikramlarda bulunuldu.