Nevşehir’de telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen Ali Güven (65), 16 Bin Lirayı kaptırmaktan PTT güvenlik görevlisi sayesinde son anda kurtuldu.
 
Nevşehir’de bugün öğle saatlerinde 65 yaşında ki Ali Güven isimli yaşlı adamı arayan telefon dolandırıcıları yaşlı adamdan bankadaki tüm paralarını istedi. 65 yaşında ki Ali Güven isimli yaşlı adamın dolandırıcılara 16 Bin lirayı kaptırmasına ise PTT Güvenlik Şefi Erkan Yıldız engel oldu.

Nevşehir’de telefon dolandırıcıların hedefinde olan 65 yaşında ki Ali Güven isimli yaşlı adam ben 10 lira için 10 takla atarım diye konuştu. Güven, ‘’Bugün ben Cuma namazı kılmak için camiye gittim. O sırada bir telefon geldi. Kimlik kaybettin mi dediler. Bende bakayım dedim cebime baktım kimliğim duruyor. Daha sonra ise telefonda ki kişi bankada paran var onu çek getir dedi. Hiç kimseyle telefonda konuşma dedi. Kapatma sakın telefonu dedi. Polisim dedi. Bende siz dolandırıcısınız dedim. Valla yanımda savcı var dediler. Daha sonra ise bankada bulunan paramı çektim ve PTT’ye gittim. PTT’ye girince ya bu işte bir bit yeniği var dedim. Ne amca dediler. Bende olayı anlattım beni dolandıracaklar dedim. Güvenlik görevlisi polisleri aradılar. Polisler geldi o numarayı aradık ancak karşımızda kimse telefonu açmadı. Bankadan 16 Bin 315 Lira çektim. Herkes kendisini iyi kullansın. Benim gibi gözü açık olsun.
Polisler savcılar kimseden para istemezler diye şüphelendim polisler geldi yardımcı oldular’’ şeklinde konuştu.

İHA Muhabirinin amca bana da 10 lira verir misin sorusu üzerine 65 yaşında ki Ali Güven ise ben on lira için on takla atayım neden vereyim dedi.

PTT Güvenlik Görevlisi Erkan Yıldız ise vatandaşları uyararak hâkim, savcı ve polisler kimseyi arayıp da para istemez dedi.Yıldız, ‘’En son olayımız Hacı abimizin olayı. Hacı abim geldi buraya para yatırmak istediğini söyledi. 16 Bin lira toplu bir para yatırmak istedi. Hacı Abim buna inanmış. Halkımızı buradan bir kere daha uyarıyoruz. Kesinlikle ne hakim ne savcı ne de polis size telefon açıp para istemez. Halkımız dikkatli olsunlar’’dedi.  
 
Nevşehir’de telefon dolandırıcıların hedefi olan 65 yaşında ki Ali Güven isimli yaşlı adam daha sonra ise Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere ifadesini verdikten sonra bankadan çekmiş olduğu parayı yeniden bankada ki hesabına yatırdı.