Yükseköğretim Kurulu kararı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile birlikte 19 üniversitede rektörlük seçimlerine adım adım yaklaşılıyor. 28 Kasım 2016 Pazartesi günü mesai saati bitimi itibariyle 19 Üniversite İçin YÖK, Rektörlük Aday Adaylığı Başvuruları Sona erdi. 

Yükseköğretim Kurulu, 21 Kasım 2016 tarihinde resmi web sayfasında yayımladığı ilan ile başvuruları başlatmıştı. Rektörlük Aday Adaylığı Başvuruları hakkında bilgilendirmede bulunan Yükseköğretim Kurulu, gerekli tüm bilgileri duyurusunda belirtti. İşte 28 Kasım 2016 itibariyle başvurular sona erdi. 

Şimdi Gözler Cumhurbaşkanlığında...!

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamada, "Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi", "Ardahan Üniversitesi", "Artvin Çoruh Üniversitesi" "Bartın Üniversitesi", "Batman Üniversitesi", "Bitlis Eren Üniversitesi", "Çankırı Karatekin Üniversitesi", "Gümüşhane Üniversitesi", "Hakkari Üniversitesi", "Iğdır Üniversitesi", "İzmir Bakırçay Üniversitesi", "İzmir Demokrasi Üniversitesi" "Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi", "Kırklareli Üniversitesi", "Kilis 7 Aralık Üniversitesi", "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi", "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi", "Siirt Üniversitesi" ve "Yalova Üniversitesi"ne rektör ataması yapılacağı bildirildi.

Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacak kişilerde, "Profesör olarak en az üç yıl görev yapmış olması, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması" şartlarının arandığı kaydedildi.